Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ρίχνει σε ένα μπολ νερό και λεμόνι και τα βάζει στον φούρνο μικροκυμάτων - 3 λεπτά μετά; Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα (Video)

Απίθανο τρικ

4 Σεπτεμβρίου 2022 14:29
Ρίχνει σε ένα μπολ νερό και λεμόνι και τα βάζει στον φούρνο μικροκυμάτων - 3 λεπτά μετά; Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο φούρνος μικροκυμάτων μας γλιτώνει από πολύ χρόνο ζεστάματος ειδικά όταν δεν έχουμε αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας. Αλλά με τον καιρό στο εσωτερικό του συσσωρεύονται λίπη και καμένα υπολείμματα. Παράλληλα, δείτε εδώ ποια είναι τα 7 τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων.

Οι περισσότεροι θα γνωρίζουμε πόσο μπελάς είναι να καθαρίσουμε τον φούρνο μικροκυμάτων. Πως λοιπόν να τα καθαρίσουμε γρήγορα και χωρίς κόπο; Γεμίστε ένα μπολάκι με 3/4 μέρη νερό και βάλτε ένα κομμένο στη μέση λεμόνι. Βάλτε το μπολ μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων και θέστε τον σε λειτουργία για 3­5 λεπτά.

Οι υδρατμοί έχουν μαλακώσει τα ξεραμένα λίπη και τώρα μπορείτε να σκουπίσετε με μια υγρή πετσέτα το εσωτερικό του. Για δύσκολους λεκέδες βουτήξτε τη πετσέτα μέσα στο ζεστό νερό και συνεχίστε να σκουπίζετε. Όχι μόνο ο φούρνος μικροκυμάτων θα είναι πεντακάθαρος, αλλά και θα μοσχομυρίζει φρέσκο λεμόνι!

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για περισσότερες λεπτομέρειες:

Έβαλε το σφουγγάρι στο φούρνο μικροκυμάτων: Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα θέλετε να το δοκιμάσετε και εσείς

Σύμφωνα με έρευνα τα οικιακά μας σφουγγάρια που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα ή το μπάνιο μας, για να καθαρίζουμε, πρέπει να αλλάζουν κάθε δέκα μέρες. Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το κόλπο της γιαγιάς Ντίνας: Έτσι θα απολυμάνετε τα σφουγγάρια της κουζίνας

Τα σφουγγάρια όμως που χρησιμοποιούμε στο σώμα μας πρέπει να αλλάζουν κάθε δύο μήνες.

Πώς μπορούμε όμως να τα καθαρίζουμε ώστε να παρατείνουμε για λίγο τη «ζωή» τους;

Το σφουγγάρι μπορεί να είναι το πιο βρώμικο από τα αντικείμενα οικιακής χρήσης στην κουζίνα σας. Το χρησιμοποιούμε για να πλένουμε τα πιάτα, τα δοχεία και τις σανίδες κοπής.

Επίσης το χρησιμοποιούμε για να σκουπίζουμε τις διαρροές και τα ψίχουλα. Ο καλύτερος τρόπος για να απολυμάνετε ένα σφουγγάρι είναι ο φούρνος μικροκυμάτων. Απλώς πλύντε το καλά και τοποθετήστε το υγρό σφουγγάρι στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα έως δύο λεπτά σε χαμηλή ισχύ.

Μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες

Έβαλε το σφουγγάρι στο φούρνο μικροκυμάτων: Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα θέλετε να το δοκιμάσετε και εσείς

Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε προσεκτικά τη διαδικασία.

Απενεργοποιήστε αμέσως το φούρνο μικροκυμάτων εάν δείτε καπνό.

Προσοχή! Τα σφουγγάρια που περιέχουν μεταλλικά μαξιλάρια καθαρισμού δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζονται με αυτή τη μέθοδο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share