Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κουνήστε "μαντήλι" σε κατσαρίδες και μυρμήγκια με 3 φυσικά εντομοαπωθητικά

Θα σας λύσουν τα χέρια!

2 Σεπτεμβρίου 2022 09:59
Κουνήστε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό μπορεί να μην σας ενοχλεί τόσο πολύ αν κάνετε πικνίκ στην ύπαιθρο, αλλά εάν τα μυρμήγκια και οι κατσαρίδες έχουν κάνει εισβολή στο σπίτι σας, τότε σίγουρα είναι μεγάλος μπελάς. Με την ευκαιρία, δείτε το λαχανικό-φονικό όπλο για να διώξετε μια και καλή τις κατσαρίδες.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για την εξάλειψη των μυρμηγκιών και των αποικιών τους στο σπίτι. Μερικές από αυτές είναι φυσικές λύσεις που δεν θα προσθέσουν χημικά ή τοξίνες στο περιβάλλον σας.

Δείτε παρακάτω μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να σκοτώσετε και να απωθήσετε τα μυρμήγκια φυσικά, με ασφάλεια και με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι:

  • Πιπέρι

Επειδή τα μυρμήγκια φαίνεται να ενοχλούνται από την μυρωδιά του πιπεριού, μπορείτε να δοκιμάσετε μαύρο ή κόκκινο πιπέρι (καγιέν) ως αποτρεπτικό μέσο.

Και αυτή η μέθοδος είναι απολύτως φυσική και ασφαλής. Ρίξτε πιπέρι στα σημεία που υποπτεύεστε ότι αποτελούν εισόδους των μυρμηγκιών και των κατσαρίδων στο σπίτι.

  • Λευκό ξύδι

Εάν δείτε μυρμήγκια, εξαφανίστε τα με διάλυμα ίσης ποσότητας ξυδιού και νερού, ή και μόνο με ξύδι.

Το λευκό ξίδι σκοτώνει τα μυρμήγκια και επίσης τα απωθεί. Εάν έχετε πρόβλημα μυρμηγκιών, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αραιωμένο ξύδι για να καθαρίσετε σκληρές επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων δαπέδων και πάγκων, σε όλο το σπίτι.

Κουνήστε 'μαντήλι' σε κατσαρίδες και μυρμήγκια με 3 φυσικά εντομοαπωθητικά

Τα μυρμήγκια μπορούν να μυρίσουν το ξύδι αφού στεγνώσει, αλλά το άρωμα δεν είναι διακριτό για τους περισσότερους ανθρώπους.

  • Κόκκοι καφέ

Αφότου φτιάξετε καφέ φίλτρου, μην πετάξετε τον αλεσμένο καφέ που χρησιμοποιήσατε. Ο αλεσμένος καφές τα απωθεί.

Προσπαθήστε να πασπαλίσετε σε κάποιο χαρτί ή πλαστικό κομμάτι και αφήστε το κοντά σε περιοχές που τα προσελκύουν, όπως μπολ για κατοικίδια και φυτά.

Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τον καφέ απευθείας στο περβάζι. Ως απωθητικό μέσο θα χάσει την ισχύ του όταν στεγνώσει, γι’ αυτό φροντίστε να… φτιάχνετε συχνά καφεδάκι!

 Κουνήστε 'μαντήλι' σε κατσαρίδες και μυρμήγκια με 3 φυσικά εντομοαπωθητικά

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share