Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Πασπαλίζει» τις γωνίες του σπιτιού με μαγειρική σόδα: Το μεγάλο μυστικό της απαλλαγής από τα μυρμήγκια!

Θαυματουργή!

1 Σεπτεμβρίου 2022 09:04
«Πασπαλίζει» τις γωνίες του σπιτιού με μαγειρική σόδα: Το μεγάλο μυστικό της απαλλαγής από τα μυρμήγκια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τώρα που ο καιρός είναι καλός έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα μυρμήγκια; Μπορείτε να τα εξαφανίσετε με την χρήση μαγειρικής σόδας και να γλιτώσετε το σπίτι σας. Θα σωθείτε σίγουρα, αφού δεν πρόκειται να τα δείτε ξανά να περπατάνε στο συγκεκριμένο σημείο.

Η μαγειρική σόδα έχει πολλές χρήσεις. Την χρησιμοποιούν στο φαγητό, για καθαριστικό σπιτιού, ακόμη και για την ομορφιά σε διάφορες μάσκες κλπ. Εμείς όμως θα μιλήσουμε για την μαγειρική σόδα και τα έντομα στο σπίτι μας.

Δείτε επίσης: Εξαφανίζει τις γρατζουνιές στις inox επιφάνειες της κουζίνας: Το «θαύμα» της μαγειρικής σόδας και 2 δύο ακόμη υλικών

Πέρα από καθαριστικό, οι χρήσεις της μαγειρικής σόδας είναι και κατά των μυρμηγκιών. Εάν έχεις πρόβλημα από εισβολή μυρμηγκιών στο σπίτι σου πασπάλισε ίση ποσότητα ζάχαρης και μαγειρικής σόδας στα σημεία που τα έχεις εντοπίσει. Αυτή η παγίδα θα εξοντώσει μια και καλή τους απρόσκλητους επισκέπτες της κουζίνας σου.

Ωστόσο, φτιάξε και σαμπουάν με μαγειρική σόδα για να μην δίνεις τα λεφτά σου στο σούπερ μάρκετ. Ένα έξυπνο κόλπο που πρέπει να γνωρίζεις και θα σου λύσει τα χέρια πάρα πολύ εύκολα και άμεσα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

μυρμηγκια-εντομα-σπιτι-μαγειρικη-σοδα-1-9

4 σούπερ κόλπα για να μην σε φάνε τα κουνούπια - Το ένα είναι με μαγειρική σόδα

Έρχεται το αγαπημένο σε όλους καλοκαίρι και μαζί με αυτό έρχονται και τα κουνούπια. Για να μην σε φάνε, όμως, σου έχουμε 4 σούπερ κόλπα και το ένα είναι με μαγειρική σόδα που έχει σίγουρα στην κουζίνα του σπιτιού σου.

Τα κουνούπια επιβιώνουν με το αίμα ανθρώπων και ζώων. Χρησιμοποιούν ένα λεπτό, αιχμηρό και επιμήκες όργανο στο στόμα τους για να τρυπήσουν το δέρμα του ξενιστή και απορροφούν το αίμα. Επειδή η παρακέντηση είναι πολύ μικρή, συχνά δεν αισθανόμαστε καν το τσίμπημα, όταν αυτό συμβαίνει. Όμως, τα αποτελέσματα μετά μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικά και δυνητικά επιβλαβή.

Οι 4 τρόποι για να μη σε φάνε τα κουνούπια

Κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σκόρδο

Το κρεμμύδι και το σκόρδο βοηθούν στη μείωση του οιδήματος και καταπραΰνουν τη φαγούρα που προκαλείται από τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Επιπλέον, η έντονη μυρωδιά τους απωθεί τα έντομα και τα κουνούπια από το να συνεχίσουν να σας τσιμπούν.

Απλά εφαρμόστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο απευθείας πάνω από την πληγείσα περιοχή. Αφήστε το για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Μαγειρική σόδα

Μαγειρική σόδα μπορεί να σταματήσει αποτελεσματικά τη φαγούρα που προκαλείται από τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Επειδή είναι αλκαλική σε οξύτητα, εξουδετερώνει το ρΗ του δέρματος και ως εκ τούτου παρέχει ανακούφιση.

Διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό. Βουτήξτε ένα καθαρό πανί στο διάλυμα και βάλτε το πάνω από την πληγείσα περιοχή του δέρματος για 10 έως 20 λεπτά.

Πάγος

Το κρύο περιορίζει την εξάπλωση των φλεγμονωδών ουσιών στην περιοχή του τσιμπήματος και μουδιάζει την περιοχή, κάτι που σας δίνει άμεση ανακούφιση από διάφορα συμπτώματα.

Κρατήστε ένα πακέτο πάγου ή λίγο πάγο τυλιγμένο σε μια πετσέτα στην πληγείσα περιοχή για περίπου 10 με 15 λεπτά. Αυτό θα σας δώσει τη γρήγορη ανακούφιση από το οίδημα και την φαγούρα.

Αλάτι

Το αλάτι είναι μία ακόμα λύση για τα τσιμπήματα των κουνουπιών χάρη στις αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.

Δημιουργήστε μια πάστα χρησιμοποιώντας μερικές σταγόνες νερού και μια μικρή ποσότητα αλατιού. Εφαρμόστε την πάστα πάνω στην περιοχή.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share