Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022

Ένα «άγγιγμα» του λεμονιού αρκεί: Το τρικ για απαστράπτουσα κεραμική εστία!

Θα πάθετε πλάκα με αυτό το κόλπο

29 Αυγούστου 2022 21:11
Ένα «άγγιγμα» του λεμονιού αρκεί: Το τρικ για απαστράπτουσα κεραμική εστία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αφού μαγειρέψατε και φάγατε, ήρθε η δύσκολη ώρα του καθαρίσματος της κεραμικής εστίας. Οσο κι αν παλεύετε να βγουν οι λεκέδες, δεν γίνεται με τίποτα. Υπάρχουν μερικά έξυπνα κόλπα για την καθαρίσετε στη στιγμή! Με την ευκαιρία, δείτε πως αφαιρέσετε εύκολα και γρήγορα το λιωμένο πλαστικό από τη κεραμική εστία.

Συνήθως όταν λερώνεται η κεραμική εστία, οι λεκέδες αυτοί σας δυσκολεύουν. Τις περισσότερες φορές προσπαθείτε ώρες για να τους βγάλετε, έχοντας και τον φόβο μη τυχόν δημιουργηθούν γρατζουνιές. Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε! Υπάρχουν λύσεις για να την καθαρίσετε.

Είναι καλό, έπειτα από κάθε μαγείρεμα, να καθαρίζετε την εστία της κουζίνας σας, γιατί διαφορετικά συγκεντρώνονται οι λεκέδες και φεύγουν πιο δύσκολα. Το σημαντικό της υπόθεσης είναι να έχουν κρυώσει πρώτα οι εστίες της κουζίνας σας.

λεμονι-κεραμικη-εστια-29-8

Μετά τις σαπουνίζετε με ένα υγρό πανί ή με το σφουγγάρι και τις ξεπλένετε καλά, για να φεύγουν τα υπολείμματα φαγητού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι ένα λεμόνι κομμένο στη μέση, το οποίο θα τρίψετε πάνω στην επιφάνεια και θα το αφήσετε για λίγα λεπτά να δράσει.

Έπειτα θα το ξεπλύνετε με ένα πανί βουτηγμένο σε χλιαρό νερό. Μην ξεχνάτε να βρέχετε συνεχώς το σφουγγάρι για να μην γρατζουνιστεί η επιφάνεια από τα υπολείμματα. Έπειτα, με μια χαρτοπετσέτα ή με ένα μαλακό πανί στεγνώστε τις.

Εξολοθρεύστε τον πιο επίμονο λεκέ: Πως θα εξαφανίσετε τα καμένα λίπη από την κεραμική εστία

Αφού μαγειρέψατε και φάγατε, ήρθε η δύσκολη ώρα του καθαρίσματος της κεραμικής εστίας. Οσο κι αν παλεύετε να βγουν οι λεκέδες, δεν γίνεται με τίποτα. Υπάρχουν μερικά έξυπνα κόλπα για την καθαρίσετε στη στιγμή!

Καθημερινή καθαριότητα

Είναι καλό, έπειτα από κάθε μαγείρεμα, να καθαρίζετε την εστία της κουζίνας σας, γιατί διαφορετικά συγκεντρώνονται οι λεκέδες και φεύγουν πιο δύσκολα. Το σημαντικό της υπόθεσης είναι να έχουν κρυώσει πρώτα οι εστίες της κουζίνας σας. Μετά τις σαπουνίζετε με ένα υγρό πανί ή με το σφουγγάρι και τις ξεπλένετε καλά, για να φεύγουν τα υπολείμματα φαγητού.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι ένα λεμόνι κομμένο στη μέση,το οποίο θα τρίψετε πάνω στην επιφάνεια και θα το αφήσετε για λίγα λεπτά να δράσει. Έπειτα θα το ξεπλύνετε με ένα πανί βουτηγμένο σε χλιαρό νερό. Μην ξεχνάτε να βρέχετε συνεχώς το σφουγγάρι για να μην γρατζουνιστεί η επιφάνεια από τα υπολείμματα. Έπειτα, με μια χαρτοπετσέτα ή με ένα μαλακό πανί στεγνώστε τις.

λεμονι-κεραμικη-εστια-29-8

Λεκέδες από γάλα

Το γάλα και η ζάχαρη είναι οι πιο δύσκολοι λεκέδες! Αυτό που πρέπει να κάνετε αν σας συμβεί κάτι τέτοιο είναι να καθαρίσετε αμέσως με ένα βρεγμένο πανί όσο είναι ζεστό και ρίχνετε λίγο λαδάκι.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ρίξετε λίγο ξύδι, το οποίο θα αποτρέψει τους πολύ δύσκολους λεκέδες από το να κολλήσουν περισσότερο. Το αφήνετε για λίγο μέχρι να κρυώσει η εστία και έπειτα χρησιμοποιείτε την ειδική ξύστρα. Για να φύγουν τα υπολείμματα, καθαρίζετε με ένα υγρό πανί.

Καμένα λίπη

Οι λεκέδες και ειδικά από καμένα λίπη πρέπει να καθαρίζονται άμεσα. Τα απομακρύνουμε άμεσα με ένα μαλακό σφουγγάρι και όσο το μάτι της κουζίνας είναι ακόμη χλιαρό.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε συρμάτινα σφουγγαράκια, γιατί θα προκαλέσετε φθορές στην επιφάνεια του γυαλιού. Ακόμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ειδικές ξύστρες για τις κεραμικές εστίες, οι οποίες υπάρχουν στα super market και να ξύσετε τα καμένα λίπη με λίγη πίεση.

Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε μια πάστα από μαγειρική σόδα και λίγες σταγόνες νερό, την οποία θα αφήσετε να δράσει για 10-15 λεπτά. Στο τέλος, σαπουνίζετε καλά την επιφάνεια και την ξεπλένετε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share