Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τσίμπηκα κουνουπιών: Ξεχάστε τις αλοιφές του εμπορίου - Στο μπάνιο σας υπάρχει το φυσικό καταπραϋντικό

Θα σας σώσει από τον ενοχλητικό μπελά

29 Αυγούστου 2022 14:21
Τσίμπηκα κουνουπιών: Ξεχάστε τις αλοιφές του εμπορίου - Στο μπάνιο σας υπάρχει το φυσικό καταπραϋντικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όταν αποφασίζουμε το καλοκαίρι να απολαύσουμε ένα χαλαρό απόγευμα ή βράδυ κάπου έξω, τότε τα τσιμπήματα κουνουπιών είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εξόδου μας, ειδικά αν μένουμε σε ζεστό, υγρό κλίμα. Ενώ οι μέλισσες και οι σφήκες χύνουν δηλητήριο όταν τσιμπούν, τα κουνούπια τρυπούν το δέρμα μας με την προβοσκίδα τους, που μοιάζει σαν ένα μικρό καλαμάκι. Με αυτή, ρουφούν ελάχιστες ποσότητες αίματος και απελευθερώνουν αντιθρομβωτικές ουσίες. Με την ευκαιρία, δείτε το φυτό που μπορεί να σας απαλλάξει από το τσίμπημα των κουνουπιών.

Το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά, απελευθερώνοντας ισταμίνη, η οποία δημιουργεί μικρά σπυράκια που μας φαγουρίζουν. Με άλλα λόγια, αυτό που μας τρώει δεν είναι το ίδιο το τσίμπημα, αλλά η αλλεργική αντίδραση του οργανισμού μας στις ουσίες που το τσίμπημα αφήνει πίσω.

Αν και συνήθως τα τσιμπήματα κουνουπιών δεν μας δημιουργούν τίποτε άλλο παρά δυσφορία και εκνευρισμό, κάποια μπορεί να αποδειχθούν πιο επικίνδυνα. Τα παιδιά, για παράδειγμα, είναι πιο ευάλωτα στα μεγάλα και ενοχλητικά κουνούπια απ’ ότι οι ενήλικες. Ορισμένοι άνθρωποι παρουσιάζουν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, που μπορεί να απειλήσουν μέχρι και τη ζωή τους. Επίσης, αν πρόκειται να ταξιδέψετε σε κάποια τροπική χώρα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι σε ορισμένες περιοχές, τα κουνούπια μεταφέρουν ασθένειες. Οπότε πριν ταξιδέψετε, χρειάζεται να πάρετε τα μέτρα σας.

 Τσίμπηκα κουνουπιών: Ξεχάστε τις αλοιφές του εμπορίου - Στο μπάνιο σας υπάρχει το φυσικό καταπραϋντικό

Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε τα τσιμπήματα είναι να αποφύγετε βέβαια τα ίδια τα έντομα. Τα κουνούπια φαίνεται να έλκονται περισσότερο από τους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερο βάρος και από τις έγκυες. Προτιμούν επίσης τις λοσιόν και τα αρώματα που έχουν γλυκό άρωμα.

Ορισμένα είδη κουνουπιών προτιμούν τα ξημέρωμα, ενώ άλλα λατρεύουν τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας. Μείνετε μακριά από στάσιμα νερά, εκεί όπου τα κουνούπια αναπαράγονται και μαζεύονται και καλυφτείτε με μακριά μανίκια και μπατζάκια, τα ρούχα σας να είναι ανοιχτόχρωμα. Αν μπορείτε, προτιμήστε να κοιμηθείτε σε κλιματιζόμενο χώρο ή τοποθετήστε σήτες στο υπνοδωμάτιό σας.

Οινόπνευμα και απολυμαντικό χεριών

Αν τρίψετε λίγο καθαρό οινόπνευμα στην περιοχή θα απομακρύνετε τόσο τη φαγούρα, όσο και το ίδιο το τσίμπημα. Το απολυμαντικό χεριών επίσης λειτουργεί καλά και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε πολύ.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share