Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μαρμάρινο πάτωμα: Ο πρωτότυπος τρόπος να αφαιρέσετε τους λεκέδες χωρίς χημικά καθαριστικά

4 φυσικοί τρόποι που θα σας σώσουν

29 Αυγούστου 2022 12:10
Μαρμάρινο πάτωμα: Ο πρωτότυπος τρόπος να αφαιρέσετε τους λεκέδες χωρίς χημικά καθαριστικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν μάρμαρο στο σπίτι τους, είναι να μην πέσει οτιδήποτε και μείνει στίγμα. Ειδικά αν έχετε και παιδιά τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Με την ευκαιρία, δείτε κολπάκια για να απομακρύνετε λεκέδες από κερί.

Το μάρμαρο σαν φυσικό πέτρωμα, είναι αρκετά δύσκολο και κυρίως απαιτητικό στο καθάρισμά του. Ταυτόχρονα είναι ευαίσθητο στους λεκέδες, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αλλά κυρίως να έχουμε τις κατάλληλες λύσεις καθαρίσματος σε κάθε περίπτωση.

Παρακάτω λοιπόν θα σας δώσουμε τρόπους καθαρισμού των μαρμάρων του σπιτιού σας:

  • Μαγειρική σόδα

Είναι αλήθεια ότι η μαγειρική σόδα είναι ένα υλικό το οποίο υπάρχει σε όλα τα σπίτια. Προκειμένου να βγάλετε λεκέδες από τα μάρμαρα, πασπαλίστε μαγειρική σόδα επάνω στις μαρμάρινες επιφάνειες που έχουν λεκιαστεί. Στην συνέχεια με ελαφρώς υγρό βαμβακερό πανί τρίβετε το μάρμαρο. Κατόπιν σφουγγαρίζετε με χλυαρό νερό και οι λεκέδες αποτελούν παρελθόν.

Μαρμάρινο πάτωμα: Ο πρωτότυπος τρόπος να αφαιρέσετε τους λεκέδες χωρίς χημικά καθαριστικά

  • Πράσινο σαπούνι

Το πράσινο σαπούνι λόγω του υψηλού PH που περιέχει μπορεί να αποτελεί ένα φυσικό καθαριστικό για τα μάρμαρα. Μπορείς να κόψεις, ή να τρίψεις κομμάτια από την πλάκα σαπουνιού μέσα σε ένα δοχείο με ζεστό νερό. Δεν χρειάζεται να βάλετε μεγάλη ποσότητα μέσα στο μείγμα σας. Απλά ανακατέψτε το σαπούνιμε το νερό και με το μείγμα αυτό σφουγγαρίστε τις επιφάνειες που έχουν λερωθεί. Πριν στεγνώσει ξανασφουγγαρίστε αλλά αυτή τη φορα με σκέτο χλιαρό νερό και πείτε αντίο στους λεκέδες. Καλό είναι να περάσετε τις επιφάνειες με ένα στεγνό πανί αφού έχει στεγνώσει το μάρμαρο, ώστε να μην αφήσει θαμπάδες.

Οξυζενέ

Το οξυζενέ είναι ένα οικιακό απολυμαντικό το οποίο καταπολεμά και τους πιο δύσκολους λεκέδες. Εάν έχει στεγνώσει ο λεκές τότε το οξυζενέ αποτελεί τον καλύτερο τρόπο καθαρίσματος. Ρίξτε λοιπόν επάνω στον στεγνό λεκέ λίγο οξυζενέ. Βάλτε από πάνω μία μεμβράνη και κολλήστε την με μία χαρτοταινία. Θα πρέπει να μείνει το λιγότερο 12 ώρες καλά κλεισμένο, ώστε να δράσει το οξυζενέ. Στην συνέχεια βγάλτε την ταινία και την μεμβράνη και με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί σκουπίστε την επιφάνεια. Ο λεκές θα αποτελεί παρελθόν.

Στάχτη από τζάκι.

Όπως μας πληροφόρησε η φίλη του σάιτ Μαρία, είναι και αυτός ένας τρόπος καθαρισμού των μαρμάρων μας, κυρίως όμως από σκουριές. Βάλτε την στάχτη που θα πάρετε από το τζάκι σας στο μάρμαρο και τρίψτε απαλά την σκουριασμένη επιφάνεια του μαρμάρου. Στην συνέχεια πλύντε το και η σκουριά θα αποτελέσει παρελθόν.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share