Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Θαύμα» καθαριότητας: Γέμισε ένα κουβά με ξύδι και άφησε μέσα τη σφουγγαρίστρα όλο το βράδυ

Θαυματουργό!

26 Αυγούστου 2022 11:20
«Θαύμα» καθαριότητας: Γέμισε ένα κουβά με ξύδι και άφησε μέσα τη σφουγγαρίστρα όλο το βράδυ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μερικές φορές όσο κι αν καθαρίσουμε ένα χώρο η δυσοσμία επιμένει και δεν ξέρουμε από που προέρχεται.

Η δυσοσμία συνήθως προέρχεται από τη σφουγγαρίστρα και μη βιαστείτε να κατηγορήσετε τους κατασκευαστές των απορρυπαντικών. Υπάρχει ο πιο απλός, φυσικός και γρήγορος τρόπος να κάνετε τη σφουγγαρίστρα σας να μυρίζει σαν καινούρια με ένα και μοναδικό υλικό που έχετε στην κουζίνα σας. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά, το ξύδι.

Το ξύδι έχουμε δει άπειρες φορές πόσο θαυματουργό μπορεί να φανεί σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ρίξετε στο νεροχύτη σας μαγειρική σόδα με ξύδι. Για ακόμη μια φορά λοιπόν το ξύδι θα μας δείξει τις ευεργετικές του ιδιότητες προσφέροντάς μας και πάλι τη μυρωδιά της καθαριότητας. Κοιτάξτε πόσο απλό είναι.

Κατ’αρχάς, ξεπλύνετε τη σφουγγαρίστρα σας με ζεστό νερό, ειδικά αν την έχετε χρησιμοποιήσει πρόσφατα για να μαζέψετε γάλα, χυμό ή καφέ.Έτσι θα ξεφορτωθείτε τα υπολείμματα που είναι υπεύθυνα για την άσχημη μυρωδιά της. Στη συνέχεια, στραγγίξτε την καλά και αφήστε την να στεγνώσει σε ανοιχτό χώρο.

Αφού στεγνώσει, γεμίστε τον κουβά της με 1 λίτρο νερό και 1 λίτρο λευκό ξίδι. Αφήστε την να μουλιάσει για 30-40 λεπτά και το ξίδι θα την απολυμάνει σε βάθος. Τέλος, στραγγίξτε την καλά κι αφήστε την σε εξωτερικό χώρο να στεγνώσει. Όταν την χρησιμοποιήσετε και πάλι θα εντυπωσιαστείτε με την απίστευτα φρέσκια μυρωδιά της!

σφουγγαρισμα-σπιτι

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share