Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κεραμικό τηγάνι: 3 πανέξυπνα κόλπα για να το καθαρίσετε εύκολα και φυσικά

Χωρίς τη χρήση χημικών

26 Αυγούστου 2022 09:29
Κεραμικό τηγάνι: 3 πανέξυπνα κόλπα για να το καθαρίσετε εύκολα και φυσικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα κεραμικά τηγάνια εκτός από πολύ όμορφα σκεύη είναι και ιδιαίτερα χρηστικά. Χρησιμοποιώντας κεραμικά τηγάνια το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένα φαγητό δεν θα σου κολλήσει και δεν θα σου καεί από την μία πλευρά όπως γίνεται με τα παλιάς τεχνολογίας τηγάνια. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να καθαρίσετε τα πλακάκια της βεράντας.

Επίσης τα κεραμικά τηγάνια έχουν μεγάλη διάρκεια στον χρόνο αν τα προσέξεις. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην χρησιμοποιείται αιχμηρά αντικείμενα όταν τα χρησιμοποιείτε όπως πιρούνια ή μαχαίρια παρά μόνο ξύλινες κουτάλες και φυσικά να μην χρησιμοποιείτε σύρμα κατά τον καθαρισμό τους.

Μπορεί τα κεραμικά τηγάνια να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στο μαγείρεμα και να έχουν μεγάλη αντοχή στον χρόνο, όμως πολλές φορές μπορεί να βρεθούν λερωμένα με λεκέδες που δεν φεύγουν εύκολα. Πώς μπορούμε να καθαρίσουμε αυτούς τους λεκέδες;

  • Χρησιμοποιήστε αλάτι

Βάζοντας μία χούφτα αλάτι στο κεραμικό σκεύος και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα καμένα λίπη στο κεραμικό σας τηγάνι.

Κεραμικό τηγάνι: 3 πανέξυπνα κόλπα για να το καθαρίσετε φυσικά

Αφήστε το μείγμα να δράσει για 20 με 30 λεπτά και στην συνέχεια τρίψτε με ένα σφουγγάρι και καθαρίστε με άφθονο νερό. Μπορείτε και σε αυτή την περίπτωση να βάλετε το μείγμα να βράσει μέχρι την πρώτη βράση για ακόμη πιο θεαματικά αποτελέσματα.

  • Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα

Για δύσκολους λεκέδες στο κεραμικό τηγάνι μπορείτε να βάλετε δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε ζεστό νερό και να αφήσετε το μείγμα να δράσει. Ανακατέψτε λίγο με μία ξύλινη κουτάλα και απλά περιμένετε μέχρι το μείγμα να κρυώσει.

Στην συνέχεια ξεπλύνετε όπως κάνετε συνήθως. Αν οι λεκέδες δεν είναι πολύ δύσκολοι μπορείτε να τους πασπαλίσετε με σκέτη μαγειρική σόδα και να καθαρίσετε το σκεύος με ένα βρεγμένο σφουγγάρι για τα πιάτα.

  • Χρησιμοποιήστε λευκό ξύδι

Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξύδι με τέσσερα φλυτζάνια νερού και αφήστε το μείγμα να βράσει. Μετά τον βρασμό, αφήστε το σκεύος στην φωτιά για ακόμη 4 λεπτά περίπου. Έπειτα αφήστε το νερό να κρυώσει και αφού κρυώσει τρίψτε τον λεκέ με μία ξύλινη κουτάλα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share