Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Υποχωρεί οποιαδήποτε δυσάρεστη μυρωδιά μπροστά του: Το μεγάλο κόλπο με το λεμόνι στο σφουγγάρισμα του σπιτιού

Με μόλις τρία υλικά έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα

25 Αυγούστου 2022 20:04
Υποχωρεί οποιαδήποτε δυσάρεστη μυρωδιά μπροστά του: Το μεγάλο κόλπο με το λεμόνι στο σφουγγάρισμα του σπιτιού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άσχημο πράγμα να σφουγγαρίζετε το σπίτι και μετά να μυρίζει άσχημα. Έτσι δεν είναι; Γι' αυτό και εμείς σας έχουμε την τέλεια λύση!

Παράλληλα, δείτε το απίστευτο καθαριστικό των γιαγιάδων με μαγειρική σόδα για να εξαφανίσετε τους λεκέδες από τα χαλιά

Πριν ξεκινήσετε πλύντε καλά τη σφουγγαρίστρα σας (κατά πάσα πιθανότητα αυτό φταίει που μυρίζει άσχημα το πάτωμα) και κάντε το ίδιο με τον κουβά σας. Για πάτωμα που έχει πλακάκια, laminate ή ξύλο χρειάζεστε μια δυνατή και σκληρή σφουγγαρίστρα για να γίνεται σωστή και καλή δουλειά. Για να είναι, όμως, καθαρή η σφουγγαρίστρα σας πριν ξεκινήσετε το σφουγγάρισμα βουτήξτε την σε ζεστό νερό στο οποίο θα έχετε ρίξει χλωρίνη και υγρό σαπούνι.

Στο μεταξύ φτιάξτε το παρακάτω μείγμα.

Θα χρειαστείτε:

  • 1/4 φλ. ξίδι

  • 1 κ.σ. υγρό σαπούνι για τα πιάτα

  • μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και αρκετό ζεστό νερό.

Ρίξτε όλα τα υλικά στον κουβά και σφουγγαρίστε το πάτωμά σας. Το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό καθώς το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει.

σφουγγαρισμα-λεμονι-25-8

Το ξίδι σκοτώνει τα μικρόβια και απολυμαίνει, το σαπούνι πιάτων καθαρίζει ενώ το αιθέριο έλαιο κάνει τον χώρο να μοσχοβολάει. Αν δεν έχετε αιθέριο έλαιο στο σπίτι μπορείτε να βάλετε αντί για αυτό λίγο λεμόνι. Και πάλι το σπίτι σας θα αποκτήσει μια όμορφη μυρωδιά λεμονιού και καθαριότητας.

Προσοχή! Πλύντε τη σφουγγαρίστρα σας μετά από κάθε χρήση. Βάλτε την σε μια λεκάνη με χλωρίνη, υγρό πιάτων και ζεστό νερό και αφήστε την εκεί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίστε την καλά και αφήστε τη να στεγνώσει στον ήλιο.

Τα μυστικά των γιαγιάδων για σωστό καθάρισμα με λεμόνι και μαγειρική σόδα

Οι γιαγιάδες ξέρουν πάντα τις καταλληλότερες συμβουλές για αποτελεσματικό καθάρισμα, ακόμα και στο πιο δύσκολα και απαιτητικά σημεία του σπιτιού, με φυσικά υλικά όπως είναι το λεμόνι και η μαγειρική σόδα.

Οι ιδιότητες της μαγειρικής σόδας και του λεμονιού

Η χρήση της μαγειρικής σόδας και του λεμονιού στον οικιακό καθαρισμό δεν είναι απλώς μια οικολογική τάση. Αν και έχει γίνει δημοφιλής, στην πραγματικότητα είναι ένα από τα παλιά κόλπα που χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια.

Η μαγειρική σόδα έχει ιδιότητες που μπορούν να απομακρύνουν τη βρωμιά από πολλές επιφάνειες. Για παράδειγμα, μια μελέτη του 2012 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Μυκοπαθολογία ισχυρίζεται ακόμη και ότι είναι χρήσιμη για την αφαίρεση μυκήτων από επιφάνειες.

Ωστόσο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να είστε προσεκτικοί στο χειρισμό της, καθώς μπορεί να είναι διαβρωτική για ορισμένες επιφάνειες. Μάλιστα, έρευνα που διεξήχθη στη Βραζιλία διαπίστωσε ότι, παρά το γεγονός ότι είναι αποτελεσματική στην απολύμανση των πληκτρολογίων των υπολογιστών -όταν συνδυάζεται με αλκοόλ-, μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε αυτά. Η μελέτη δημοσιεύθηκε το 2018 από το Περιβαλλοντική παρακολούθηση & αξιολόγηση.

Εν τω μεταξύ, ο χυμός λεμονιού είναι αντιβακτηριδιακός, όπως αναφέρεται σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό Ασφάλειας Τροφίμων. Ομοίως, λέγεται ότι απομακρύνει τα λίπη, αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία και αυτό βασίζεται αποκλειστικά σε λαϊκές πεποιθήσεις.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share