Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μυρμήγκια σε κουζίνα και βεράντα; Πώς η κανέλα θα σας βοηθήσει να τα ξεφορτωθείτε οριστικά!

Γνωρίστε τους φυσικούς τρόπους εξόντωσης

25 Αυγούστου 2022 14:55
Μυρμήγκια σε κουζίνα και βεράντα; Πώς η κανέλα θα σας βοηθήσει να τα ξεφορτωθείτε οριστικά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όσο καλά και αν σφραγίζεις τα τρόφιμα, τα μυρμήγκια πάντα βρίσκουν το δρόμο τους μέσα από μικροσκοπικές χαραμάδες και τρύπες στους τοίχους. Ακόμη και όταν νομίζεις ότι τα ξεφορτώθηκες μία μικρή απροσεξία ή αφηρημάδα μπορεί να μετατρέψει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες σε μόνιμους κατοίκους του σπιτιού σου. Πώς θα δώσεις οριστική λύση στο πρόβλημα; Με την ευκαιρία, δείτε 6 φυσικούς τρόπους για να διώξετε μια για πάντα τα μυρμήγκια.

Εκτός από την επιλογή της οριστικής απεντόμωσης από ένα εξειδικευμένο συνεργείο, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις, προτού φτάσεις σε αυτό το σημείο. Αν το πρόβλημα της επέλασης των μυρμηγκιών βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, μπορείς να δοκιμάσεις την εξόντωση τους με φυσικό τρόπο!

Τα καλύτερα φυσικά υλικά για να διώξεις τα μυρμήγκια

Ξύδι

Εσύ το ήξερες ότι τα μυρμήγκια απεχθάνονται το ξύδι; Αν έχεις εντοπίσει το σημείο απ΄ όπου βρίσκουν δίοδο, ψέκασε τα αμέσως με αυτό το φυσικό υλικό. Για καλό και για κακό ψέκασε, επίσης, όλες τις πόρτες και τα παράθυρα. Στη συνέχεια σκούπισε τις περιοχές με ένα μαλακό πανί. Οι ενοχλητικοί επισκέπτες αποκλείεται να περάσουν από εκεί, αφού δεν μπορούν να αντέξουν τη μυρωδιά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το λευκό ξύδι ακόμη και για σφουγγάρισμα, αναμιγνύοντας το με νερό!

Μέντα

Η μέντα είναι ένα από τα ισχυρότερα φυσικά εντομοαπωθητικά. Η έντονη μυρωδιά της διαταράσσει την όσφρηση των μυρμηγκιών και τα απωθεί, εμποδίζοντας τα από την ανακάλυψη της πηγής φαγητού. Ρίξε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου μέντας σε ένα φλιτζάνι με νερό. Ψέκασε το θαυματουργό διάλυμα σε όλες τις περιοχές του σπιτιού που έχουν προσβληθεί από τους εισβολείς. Μην ξεχνάς να επαναλαμβάνεις αυτή τη διαδικασία καθημερινά μέχρι τα μυρμήγκια στο σπίτι να γίνουν παρελθόν!

Λεμόνι

Θέλεις να εξαφανίσεις τα μυρμήγκια από το εσωτερικό του σπιτιού σου; Εκτός από το ξύδι, ακόμη μία μυρωδιά που δεν αντέχουν είναι το λεμόνι. Τρίψε μερικές λεμονόκουπες στα κουφώματα του σπιτιού σου για να εμποδίσεις την είσοδο στους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Ακόμη μπορείς να ρίξεις μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου λεμονιού σε βαμβάκι και να το τοποθετήσεις στο εσωτερικό των ντουλαπιών. Ακολούθησε αυτή τη διαδικασία ανά 3-4 ημέρες έως ότου οι εισβολείς εξαφανισθούν.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share