Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022

Ελάχιστοι ξέρουν: Ο λόγος που δεν πρέπει να σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το φαγητό που περίσσεψε

Απίστευτο!

24 Αυγούστου 2022 17:08
Ελάχιστοι ξέρουν: Ο λόγος που δεν πρέπει να σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το φαγητό που περίσσεψε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το αλουμινόχαρτο υπάρχει σε κάθε σπίτι και όλες οι νοικοκυρές το χρησιμοποιούν στο μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας τους στην κουζίνα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Αλουμινόχαρτο: 7 χρήσεις που δεν γνωρίζατε για να διώχνετε τα έντομα από τον κήπο

Αν είστε από εκείνους που τυλίγουν το φαγητό που περίσσεψε σε αλουμινόχαρτο για να το αποθηκεύσουν στο ψυγείο, τότε μάλλον πρέπει να αλλάξετε συνήθεια. Είναι πολύ εύκολο να σκεπάσετε απλώς το πιάτο σας με ένα αλουμινόχαρτο, χωρίς να του αλλάξετε σκεύος αλλά θέτετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας σε κίνδυνο!

Γιατί; Όταν αφήνουμε ένα ζεστό φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από δυο ώρες, δημιουργούνται σιγά σιγά κάποια βακτήρια, τα οποία είναι αιτίες για σοβαρές ασθένειες. Το ίδιο ωστόσο, μπορεί να συμβεί και αν καλύψουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο, καθώς δεν το κλείνει αεροστεγώς και τα βακτήρια κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα σε αυτό.

Πώς να αποθηκεύουμε σωστά το φαγητό

Ελάχιστοι ξέρουν: Ο λόγος που δεν πρέπει να σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το φαγητό που περίσσεψε

Για να κρατήσει το φαγητό μας και να μην είναι επικίνδυνο για την υγεία μας, πρέπει να το αποθηκεύσουμε σωστά, μέσα σε πλαστικά δοχεία, που κλείνουν αεροστεγώς. Και φυσικά τη διαδικασία αυτή οφείλουμε να την κάνουμε το πολύ 2 ώρες αφού έχει ετοιμαστεί για να μην επιτρέψουμε στα βακτήρια να ξεκινήσουν να αναπτύσσονται!

Τα γαλακτοκομικά και τα κρέατα είναι επιρρεπή σε βακτήρια, οπότε οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη συντήρησή τους. Αν έχει μείνει πολύ φαγητό, είναι καλύτερο να βάλουμε και λίγο στην κατάψυξη, μέσα στο αντίστοιχο τάπερ φυσικά. Και φυσικά υπάρχει και κάποιο χρονικό όριο για το μέχρι πότε είναι ασφαλές να καταναλώσουμε το φαγητό που περίσσεψε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share