Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Εμαγιέ τηγάνια και κατσαρόλες: Πως θα εξαφανίσετε λεκέδες και λίπη χωρίς τη χρήση χημικών

Φυσικά κόλπα που θα σας ανταμείψουν

24 Αυγούστου 2022 11:32
Εμαγιέ τηγάνια και κατσαρόλες: Πως θα εξαφανίσετε λεκέδες και λίπη χωρίς τη χρήση χημικών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατά τη διαδικασία λειτουργίας, τα πιάτα που λαμπιρίζουν με γυαλιστερή γυαλάδα αμαυρώνουν, κιτρινίζουν και καλύπτονται με λέπια. Πώς να καθαρίσετε τα εμαγιέ μαγειρικά σκεύη, επιστρέφοντάς τα στην προηγούμενη γυαλάδα και λευκότητά τους; Υπάρχουν μερικά μυστικά.

Φροντίδα από εμαγιέ μαγειρικά σκεύη

Τι είναι τα εμαγιέ μαγειρικά σκεύη; Αν κοιτάξετε γύρω από τα ντουλάπια της κουζίνας, μπορείτε πιθανώς να βρείτε μερικά αντικείμενα. Τα μπολ και τα μπολ με σμάλτο, οι κατσαρόλες, οι τσαγιέρες, τα τηγάνια και τα μπολ είναι ένα οικονομικό, μακράς διαρκείας και αρκετά όμορφο χαρακτηριστικό των σκευών κουζίνας. Με την ευκαιρία, δείτε κόλπα για να καθαρίσετε εξωτερικά τα τηγάνια και τις κατσαρόλες σας.

Ιδιότητες

Η δημοτικότητα των εμαγιέ πιάτων μεταξύ των οικιακών νοικοκυρών εξηγείται όχι μόνο από την προσιτή τιμή του, αλλά και από τη λειτουργικότητα και τη σχετική ανεπιτήδευσή του. Ωστόσο, τέτοια σκεύη απαιτούν προσεκτικό χειρισμό, καθώς εάν χρησιμοποιηθούν ακατάλληλα, μπορεί να προκύψουν τα ακόλουθα: ο σχηματισμός μιας σκοτεινής επικάλυψης στο εσωτερικό. η εμφάνιση κιτρινίσματος. ρωγμές μέσα και έξω από τη θήκη. καμένες περιοχές φαγητού. ο σχηματισμός αιθάλης στο κάτω μέρος. λιπαρή μεμβράνη. Φαίνεται ότι μια τέτοια περίπλοκη ρύπανση είναι αρκετά δύσκολο να αντιμετωπιστεί, αλλά υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, ώστε τα σκεύη να φαίνονται σαν καινούργια.

  • Μαγειρική σόδα

Μπορείτε να καθαρίσετε τα πάντα με μαγειρική σόδα σε σκόνη - ακόμη και το λεπτό σμάλτο. Η ελαφριά βρωμιά και ένα ελαφρύ στρώμα κιτρινίσματος και αλάτων μπορούν να ξεπλυθούν με σκόνη σόδας που εφαρμόζεται σε ένα σφουγγάρι ή πανί. Αλλά πώς να καθαρίσετε το εσωτερικό της κατσαρόλας εάν ο άνθρακας είναι αρκετά δυνατός:

  • 7 κ.σ σόδα στο κάτω μέρος και γεμίζουμε με νερό, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
  • Βάλτε σε αργή φωτιά και βράστε για τουλάχιστον μια ώρα.
  • Ξεπλύνετε το αποκολλημένο στρώμα βρωμιάς με ένα μαλακό πανί.

  • Αλάτι

Το συμπυκνωμένο διάλυμα άλμης είναι εξαιρετικό για ακόμη και σκληρή βρωμιά. Πώς να αφαλατώσετε μια γλάστρα από σμάλτο με αλάτι: Το λεπτώς διασκορπισμένο αλάτι μπορεί να αναμιχθεί με σόδα και να ξεπλυθεί από τις εναποθέσεις άνθρακα στα πιάτα. συμπυκνωμένο αλατούχο διάλυμα χύνεται σε ένα πιάτο μέχρι την άκρη της βρωμιάς και τίθεται σε φωτιά. βράστε για τουλάχιστον 20 λεπτά. ξεπλένεται με σφουγγάρι.

  • Φλούδες μήλου και λεμονιού

Για να λευκάνετε μια εμαγιέ τσαγιέρα από μέσα ή για να αναβιώσετε μια καμένη κατσαρόλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φλούδες μήλου και αχλαδιού, φέτες λεμονιού και ξύσμα εσπεριδοειδών: Βάλτε τα καθαριστικά στο σκεύος για λεύκανση και καθαρισμό. Τα σκεπάζετε με νερό και τα βράζετε για τουλάχιστον 15 λεπτά και μετά πλένετε τα πιάτα ως συνήθως.




 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share