Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το «θαύμα» του κεριού: Πώς η γιαγιά καθάριζε χωρίς κόπο τη μούχλα από τα πλακάκια του μπάνιου

Απαλλαχτείτε με τον πιο εύκολο τρόπο

22 Αυγούστου 2022 15:52
Το «θαύμα» του κεριού: Πώς η γιαγιά καθάριζε χωρίς κόπο τη μούχλα από τα πλακάκια του μπάνιου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αποτελεί πρόβλημα για πολλούς και η αλήθεια είναι πως τα πλακάκια και οι αρμοί από τα πλακάκια του μπάνιου θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα για να μην μαυρίζουν. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με τη βοήθεια λίγου κεριού.

Παράλληλα, δείτε πως θα ξεφορτωθείτε τις κιτρινίλες από τη μπανιέρα

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα κομμάτι λευκό κερί. Θέλετε το κερί σας να είναι λίγο χοντρό έτσι ώστε να είναι εύκολο στο πιάσιμο. Σκουπίστε και σφουγγαρίστε καλά τα λευκά πλακάκια του μπάνιου σας έτσι ώστε να μην χρειαστεί να έρθετε αντιμέτωποι και με σκόνες και βρωμιά.

Πάρτε το κομμάτι κεριού και περάστε τους αρμούς σας με αυτό (όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί). Θα τα δείτε αμέσως να γυαλίζουν ενώ το κερί θα τα προστατεύσει και από την εμφάνιση μούχλας. Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την ακριβή διαδικασία η οποία δεν θα σας πάρει πάνω από 10 λεπτά.

Η λύση είναι το σκόρδο για να απομακρύνετε την μούχλα από το πλυντήριο!

Σε πολλά πλυντήρια αναπτύσσεται μούχλα στα εξαρτήματα και ανάμεσα στα λάστιχα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άσχημες μυρωδιές αλλά και σε βρώμικα ρούχα.

Τη μούχλα στο πλυντήριο εκτός ότι μπορείτε να τη δείτε, μπορείτε και να την μυρίσετε. Πόσες φορές ανοίγετε την πόρτα του πλυντηρίου και αναδύεται μια πολύ άσχημη μυρωδιά. Φυσικά όσες φορές και να απολυμάνετε τον κάδο, αν δεν καθαρίσετε και τα λάστιχα η μυρωδιά θα παραμένει με αποτέλεσμα να πιστεύετε ότι τα ρούχα σας δεν βγαίνουν αρκετά καθαρά.

Υπάρχει τρόπος να απαλλαγείτε μια και καλή από τη μούχλα στο πλυντήριο και να απολαμβάνετε καθαρά ρούχα και συσκευή. Ένα αιθέριο έλαιο που μπορεί να εξουδετερώσει την δυσοσμία αλλά και τη μούχλα! Δεν είναι άλλο από το έλαιο σκόρδου.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share