Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023

Μπαλκόνι και κουνούπια σημαίνει... καλοκαίρι: Η «συνταγή» για να διώξετε τα ενοχλητικά έντομα

Δώστε βάση!

21 Αυγούστου 2022 13:56
Μπαλκόνι και κουνούπια σημαίνει... καλοκαίρι: Η «συνταγή» για να διώξετε τα ενοχλητικά έντομα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ήρθε αυτή η στιγμή του χρόνου που τα μπαλκόνια έχουν την τιμητική τους και οι περισσότεροι θέλουμε να χαλαρώσουνε στα μπαλκονάκια μας, με το που πέσει ο ήλιος, ωστόσο ένας ενοχλητικός επισκέπτης μας εμποδίζει. Ο επισκέπτης αυτός δεν είναι άλλος από τα κουνούπια!

Πώς μπορούμε λοιπόν να κάτσουμε στο μπαλκόνι μας χωρίς να ανησυχούμε για τα κουνούπια και να απολαύσουμε ήρεμα το βράδυ μας; Με την ευκαιρία δείτε εδώ τι φανταστικό συμβαίνει αν βάλετε μέλι στα φυτά σας.

Έλικας από σιτρονέλα

Είναι κάτι σαν το γνωστό μας «φιδάκι». Είναι φτιαγμένο από κεδρόξυλο, βουτηγμένο στη σιτρονέλα. Κρεμάστε τη σπείρα με σκοινί σαν διακοσμητικό στο μπαλκόνι και αφήστε το να το κουνάει ο αέρας.

Ανεμιστήρας

Βάλε έναν ανεμιστήρα στο μπαλκόνι για να παίρνει μακριά κουνούπια και άλλα ενοχλητικά έντομα. Θα δροσιστείς κιόλας. Δύο σε ένα.

Κεριά από σιτρονέλα

Παλιό, δοκιμασμένο κόλπο. Θα βρεις πολλά σε διάφορα μαγαζιά, από ρεσώ ως μεγάλα κεριά σε γυάλινα βάζα.

κουνουπια-εντομα-μπαλκονι-καλοκαιρι-21-8

Ώρα για... άραγμα στα μπαλκόνι: Το έξυπνο κόλπο για να καθαρίσετε τα σημάδια από τις γλάστρες στο πάτωμα

Αγαπάμε τα λουλούδια όχι απλά γιατί γεμίζουν με χρώμα την άλλοτε αδιάφορη βεράντα μας, αλλά και γιατί έχουν θετική επίδραση στην συναισθηματική μας υγεία, κάνοντας μας πιο ευτυχισμένους, δίνοντας μας το αίσθημα της ικανοποίησης, βελτιώνοντας τη διάθεσή μας, καταπολεμώντας το άγχος και το στρες, ακόμα και την κατάθλιψη, τόσο με την όμορφη εικόνα τους όσο και με το ιδιαίτερο άρωμά τους.

Κι ενώ μπορούμε να διακοσμήσουμε τη βεράντα μας με δεκάδες διαφορετικά είδη από αυτά και να ανανεώσουμε την αισθητική της, για να την κάνουμε πιο φιλική, ευχάριστη και «αισιόδοξη», τα λουλούδια που φυτεύουμε στις γλάστρες μπορούν να κάνουν μια μεγάλη ζημιά: να αφήσουν ενοχλητικούς κι επίμονους λεκέδες επάνω στα πλακάκια της βεράντας.

Φυσικά και δεν φταίνε αυτά από μόνα τους, έχουμε βάλει εμείς το χεράκι μας, γιατί συνηθίζουμε να τα ποτίζουμε υπερβολικά, με αποτέλεσμα το νερό που βγαίνει στο πλαστικό «πιατάκι» να ξεχειλίζει.

Για να σώσετε τα πλακάκια και να εξαφανίσετε το λεκέ, που έχει τις περισσότερες φορές καφέ ή κοκκινωπό χρώμα, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε προϊόντα της αγοράς με χημικές ουσίες, μιας και σας δίνουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε το δικό σας φυσικό καθαριστικό, με υλικά που, όπως λέμε, υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας.

Το θαυματουργό mix περιλαμβάνει ξύδι και μαγειρική σόδα:

Ρίξτε στα πλακάκια μαγειρική σόδα και ξύδι. Περιμένετε να δράσουν τα δύο αυτά υλικά για περίπου μισή ώρα κι έπειτα, τρίψτε το σημείο που υπάρχει ο επίμονος λεκές με τη σκούπα ή με μια βούρτσα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share