Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023

Θα ησυχάσει το κεφάλι σας μια και καλή: Καταναλώστε αυτή τη βιταμίνη και δε θα σας τσιμπήσουν κουνούπια ποτέ ξανά!

Απαλλαγείτε μια και καλή!

20 Αυγούστου 2022 17:28
Θα ησυχάσει το κεφάλι σας μια και καλή: Καταναλώστε αυτή τη βιταμίνη και δε θα σας τσιμπήσουν κουνούπια ποτέ ξανά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η άνοιξη έχει ήδη φτάσει και πριν καλά καλά το καταλάβουμε θα έρθει και το καλοκαίρι. Οι περισσότεροι ανυπομονούν να βγουν έξω και να απολαύσουν τον ωραίο καιρό, αλλά μαζί με τις υψηλές θερμοκρασίες έρχονται παρέα και μερικά μικρά και ενοχλητικά πλάσματα: τα κουνούπια!

Δείτε με την ευκαιρία: 7 λόγοι που τσιμπούν συγκεκριμένα άτομα

Είναι σχεδόν αδύνατον να αποφύγουμε αυτά τα ενοχλητικά ιπτάμενα έντομα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει, ότι τα κουνούπια ήταν υπεύθυνα για πάνω από 1 εκατομμύρια θανάτους, καθιστώντας τα τα πιο θανατηφόρα ζώα του πλανήτη. Ο ιός Ζίκα είναι ένας από τους πιο πρόσφατους παγκόσμιους κινδύνους για την υγεία και μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών.

κουνουπια-βιταμινη-20-8

Ακριβώς επειδή δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε το λογικό είναι να πάρουμε προληπτικά μέτρα. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν εντομοαπωθητικά, που περιέχουν DEET, μια ισχυρή χημική ουσία που μπορεί να προκαλέσει μερικές πολύ άσχημες και σοβαρές παρενέργειες. Αντί να ψεκάζετε με χημικά σπρέι το δέρμα σας δοκιμάστε μια εναλλακτική λύση που περιλαμβάνει την βιταμίνη Β1 (θειαμίνη). Είναι ένας ασφαλέστερος τρόπος για να αποφύγετε τα κουνούπια και ίσως είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Γνωστή και ως θειαμίνη, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την βιταμίνη Β1 για να απομακρύνουν τα κουνούπια εδώ και πολλά χρόνια. Πολλοί ισχυρίζονται, ότι με μια καθημερινή δόσης βιταμίνης Β1 έχουν καταφέρει να μειώσουν δραματικά τα κουνούπια που τους τσιμπάνε.

Η βιταμίνη Β1 αλλάζει την οσμή του σώματος με έναν τρόπου που δεν αρέσει καθόλου στα κουνούπια. Η ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα είναι 20-25 μιλιγκράμ 3 φορές την ημέρα, αλλά μπορείτε να την πάρετε και μέσω της διατροφής σας από τρόφιμα, όπως το λάχανο, το μπρόκολο, οι ηλιόσποροι και το κουνουπίδι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share