Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022

Λαμπερές σχάρες στον φούρνο: Το έξυπνο κόλπο που θα τις κάνει να αστράψουν!

Έξυπνο και αποτελεσματικό

20 Αυγούστου 2022 15:04
Λαμπερές σχάρες στον φούρνο: Το έξυπνο κόλπο που θα τις κάνει να αστράψουν!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο φούρνος είναι μία από τις συσκευές που χρησιμοποιούμε περισσότερο στην κουζίνα. Εκεί μαγειρεύουμε και ζεσταίνουμε το φαγητό μας ή το αποθηκεύουμε μέχρι να φάμε. Με την ευκαιρία, δείτε τα μαμαδίστικα κόλπα για να εξαφανίσετε τα καμένα λίπη από τον φούρνο σας.

Ωστόσο, είναι και ένα από τα πιο βρώμικα σημεία. Λάδι ή τροφές πετάγονται από τα ταψιά και κολλάνε στη σχάρα ή στα τοιχώματα με αποτέλεσμα δυσοσμία και καμμένα λίπη παντού.

Γι' αυτό και ένας φούρνος θέλει πολύ καλό και συχνό καθάρισμα, κάτι που συχνά αμελούμε να κάνουμε. Θεωρούμε ότι είναι πολύ απαιτητικό και δύσκολο και έτσι το αφήνουμε για αργότερα.

Και αν οι περισσότερες από εσάς καθαρίζετε τα τοιχώματα, θεωρώντας ότι η σχάρα είναι μεγάλος μπελάς, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε.

Τι θα χρειαστείς:

  • Μια παλιά οδοντόβουρτσα ή σφουγγαράκι
  • Την μπανιέρα σου
  • Μια κούπα απορρυπαντικό ή υγρό πιάτων
  • Μια πετσέτα

φουρνοσ-κουζινα-σχαρα-λιπη-20-8

Μαμαδίστικα κόλπα: Έτσι θα καθαρίσετε τον φούρνο σας από τα επίμονα λίπη

Αν είστε πολυάσχολοι, και γενικώς το να τρίβετε επιφάνειες δεν είναι και το καλύτερό σας (αφήστε που, το αποτέλεσμα δεν είναι εγγυημένα άψογο), σας έχουμε ένα μοναδικό tip που θα διατηρήσει άψογο τον φούρνο σας, χωρίς εσείς να κουραστείτε.

Μία φορά τον μήνα, πριν πέσετε για ύπνο, πάρτε ένα μικρό μπολ και γεμίστε το με μισή κούπα αμμωνία. Όπως ο φούρνος είναι κρύος, τοποθετήστε μέσα του το μπολ, και κλείστε την πόρτα. Αφήστε την αμμωνία μέσα στον φούρνο όλη τη νύχτα. Όσο εσείς κοιμάστε, η αμμωνία κάνει το θαύμα της.

Το επόμενο πρωί, με ένα νωπό, μαλακό πανί, περάστε την επιφάνεια του φούρνου σας και δείτε τους λεκέδες και τα υπολείμματα φαγητού να εξαφανίζονται!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share