Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024

Μας το έμαθε η μαμά: Έτσι θα αφαιρέσετε τις δυσάρεστες οσμές από το κλιματιστικό

Δώστε βάση!

19 Αυγούστου 2022 17:38
Μας το έμαθε η μαμά: Έτσι θα αφαιρέσετε τις δυσάρεστες οσμές από το κλιματιστικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κλιματιστικό είναι μια συσκευή που ειδικά τις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού δουλεύει στο φουλ. Ωστόσο, εκτός από την δροσιά που προσφέρει μπορεί να αφήσει και δυσάρεστες οσμές. Πάμε να δούμε πως μπορούμε να απαλλαχτούμε από αυτές;

Παράλληλα, ανακαλύψτε το απόλυτο εργαλείο δροσιάς με μόλις 20 ευρώ.

Καθαρίστε το φίλτρο

Τα βρώμικα φίλτρα είναι συχνά η κύρια αιτία που ένα κλιματιστικό μυρίζει άσχημα. Η λειτουργία αυτών των εξαρτημάτων είναι να φιλτράρουν τον αέρα και να εμποδίζουν τα βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς να πολλαπλασιάζονται και να βλάπτουν τη λειτουργία της συσκευής.

Αντίστοιχα, τα βρώμικα φίλτρα μειώνουν την απόδοση της συσκευής, με αποτέλεσμα να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια και να μην λειτουργεί σωστά. Για όλους αυτούς τους λόγους, είναι απαραίτητο να τα διατηρείτε καθαρά.

Για να τα καθαρίσετε, απλά αφαιρέστε τα, ξεπλύντε τα με ζεστό νερό και τρίψτε τα απαλά με τα χέρια σας. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ουδέτερο σαπούνι, αλλά ποτέ μην χρησιμοποιείτε λειαντικά προϊόντα ή βούρτσες με σκληρή τρίχα, καθώς αυτά θα μπορούσαν να βλάψουν τη σύνθεση των στοιχείων. Αφήστε τα να στεγνώσουν πριν τα αντικαταστήσετε.

Τα φίλτρα βρίσκονται στο εσωτερικό της μονάδας, στο μπροστινό μέρος. Δηλαδή, πρέπει να σηκώσετε το κάλυμμα και θα τα δείτε εκεί.

Εσωτερικός καθαρισμός για το κλιματιστικό

Ο καθαρισμός των φίλτρων θα μας βοηθήσει να απομακρύνουμε την άσχημη μυρωδιά του κλιματιστικού, ωστόσο πρέπει να φροντίσουμε όλα τα μέρη του εξοπλισμού που μπορεί να προκαλούν την οσμή. Στην περίπτωση του εσωτερικού, πρέπει να εστιάσουμε στους αγωγούς του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά απολυμαντικά που προορίζονται γι΄ αυτό το σκοπό.

Μας το έμαθε η μαμά: Έτσι θα αφαιρέσετε τις δυσάρεστες οσμές από το κλιματιστικό

Καθαρίστε την αποχέτευση

Τα κλιματιστικά αποβάλλουν νερό λόγω συμπύκνωσης. Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει όταν η υγρασία απομακρύνεται από το εσωτερικό, το οποίο είναι ψυχρότερο από το περιβάλλον.

Από εκεί προέρχονται τα σταγονίδια που μπαίνουν στο δοχείο αποστράγγισης. Το πρόβλημα προκύπτει όταν το νερό συσσωρεύεται και δεν απομακρύνεται. Αυτό μπορεί να συμβεί αν η κλίση των σωλήνων δεν είναι σωστή.

Η υγρασία που δεν φεύγει μπορεί να προκαλέσει ενοχλήσεις και άσχημη οσμή. Υπό αυτή την έννοια, η υγρασία είναι ιδανική για τον πολλαπλασιασμό των μυκήτων.

Για να αποφύγουμε αυτή την κατάσταση πρέπει να στεγνώσουμε τον εξοπλισμό. Ενώ είναι αλήθεια ότι ορισμένα σύγχρονα μηχανήματα διαθέτουν αυτοκαθαριζόμενα φίλτρα που εξαλείφουν τους ιούς και τα βακτήρια, όμως υπάρχουν ακόμη πολλές συσκευές που δεν διαθέτουν τέτοια λειτουργία.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τον αέρα σε λειτουργία εξαερισμού για μερικές ώρες. Με αυτόν τον τρόπο, η υγρασία που έχει παραμείνει θα εξαφανιστεί και μαζί της η πιθανότητα μικροοργανισμών.

Ένας άλλος τρόπος για να στεγνώσουμε το κλιματιστικό είναι να το περάσουμε στη λειτουργία θέρμανσης για λίγα λεπτά.

Φροντίστε για τον αέρα του περιβάλλοντος

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο εξοπλισμός λειτουργεί με τον αέρα που κυκλοφορεί στο περιβάλλον, οπότε είναι απαραίτητο να φροντίζετε για την ποιότητά του. Ο καπνός, τα τρόφιμα, τα σκουπίδια και ο καπνός από άλλες εγκαταστάσεις είναι μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν τη συσκευή.

Η τακτική συντήρηση είναι το καλύτερο κόλπο για να απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές από το κλιματιστικό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share