Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φυσική απεντόμωση στο σπίτι: Με λάδι και ακόμη 1 υλικό εξαφάνισε κουνούπια και μύγες

Τέλος στο μαρτύριο!

19 Αυγούστου 2022 15:02
Φυσική απεντόμωση στο σπίτι: Με λάδι και ακόμη 1 υλικό εξαφάνισε κουνούπια και μύγες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψεκάζει με αυτό το μείγμα κα μετά από 2 ώρες... τα κουνούπια, οι μύγες και οι κατσαρίδες εξαφανίζονται. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά εντομοκτόνα που μας επιτρέπουν να εξαφανίσουμε τα έντομα, αλλά συνήθως αυτά περιέχουν πολλά χημικά και στο τέλος μπορεί να είναι επιβλαβή και ρυπογόνα.

Παράλληλα, δείτε 6 τρόπους να εξαφανίσετε τις κατσαρίδες από το σπίτι σας. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές φυσικές λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε αυτά τα προϊόντα και να απομακρύνετε τα κουνούπια από το σπίτι σας, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε τεράστια χρηματικά ποσά.

Μερικοί άνθρωποι μετά από ένα τσίμπημα παρουσιάζουν κάποιο ήπιο ερεθισμό ή ακόμη και πρήξιμο ή έντονη φλεγμονή, αλλά μετά τη χρήση αυτής τη συνταγής τα κουνούπια θα φύγουν μια και καλή από το σπίτι σας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά εντομοκτόνα που μας επιτρέπουν να εξαφανίσουμε τα έντομα, αλλά συνήθως αυτά περιέχουν πολλά χημικά και στο τέλος μπορεί να είναι επιβλαβή και ρυπογόνα.

Θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλυτζάνι φυσικό φυτικό έλαιο

  • 1/2 φλυτζάνι σαμπουάν

  • 1/2 φλυτζάνι φυσικό ξύδι με συγκέντρωση 9%

Παρασκευή:

Σε ένα δοχείο ανακατέψτε όλα τα υλικά και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι σπρέι και ψεκάστε στο χώρο όπου θέλετε να απομακρύνετε τα κουνούπια! Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας, στον κήπο ή στο δέρμα σας ως απωθητικό.

μυγεσ-κουνουπια-λαδι-19-8

Κατσαρίδες: Πώς θα εντοπίσετε τα αυγά τους για να αποτρέψετε να γεννηθούν εκατοντάδες μέσα στο σπίτι

Βρήκατε λοιπόν μια κατσαρίδα στο σπίτι σας. Τα καλά νέα είναι πως οι κατσαρίδες δεν θα προκαλέσουν άμεση ζημιά σε εσάς ή στο σπίτι σας και δεν φέρουν τους ίδιους κινδύνους με ασθένειες, όπως τα κουνούπια ή τα τσιμπούρια, λέει ο Scott O’Neal, εντομολόγος καθηγητής και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα.

Τα κακά νέα; Αν εντοπίσετε μια κατσαρίδα στο σπίτι σας, το πιο πιθανό είναι ότι υπάρχουν πολλές περισσότερες. “Αν τις βλέπετε και είναι μέρα, πιθανόν να έχετε μια πολύ μεγαλύτερη μόλυνση από ό, τι συνειδητοποιείτε”, λέει ο O’Neal.

Η μόλυνση θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι να ξεκινήσετε να κάνετε απεντόμωση. Στην πραγματικότητα, μια θηλυκή κατσαρίδα και οι απόγονοι της μπορούν να μολύνουν ένα σπίτι με περισσότερους από 30.000 κατσαρίδες μέσα σε ένα χρόνο.

Για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες, πρέπει να αποτρέψετε να γεννηθούν νέες κατσαρίδες στο σπίτι σας. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να μάθετε να εντοπίζετε και να απαλλαγείτε από τα αυγά των κατσαρίδων. Μάθετε παρακάτω τα πάντα γι’ αυτές, σύμφωνα με τους εντομολόγους.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share