Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Αράχνες: Δεν είναι μόνο ο νεροχύτης - 3 σημεία του σπιτιού που αγαπούν και ξεχνάτε να καθαρίσετε

Δώστε βάση!

19 Αυγούστου 2022 14:54
Αράχνες: Δεν είναι μόνο ο νεροχύτης - 3 σημεία του σπιτιού που αγαπούν και ξεχνάτε να καθαρίσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όσο και να μην θέλετε να το παραδεχτείτε στον εαυτό σας, υπάρχουν τουλάχιστον 3 σημεία στο σπίτι στα οποία οι αράχνες κάνουν πάρτι. Εσείς μπορεί να μην τις βλέπετε και επομένως να μην σας πολυενοχλούν αλλά καλό είναι να ξέρετε που ακριβώς γεννούν τα αυγά τους στις ντουλάπες, το μπάνιο και την κουζίνα σας.

Παράλληλα, δείτε ποιό φυτό διώχνει τις αράχνες από το σπίτι

  • Κάτω από τον νεροχύτη σας

Ανοίξτε την πόρτα του ντουλαπιού που βρίσκεται κάτω από τον νεροχύτη σας και κοιτάξτε στην οροφή του. Γύρω από τους σωλήνες του νεροχύτη σας θα βρείτε αρκετούς ιστούς. Οι αράχνες αγαπούν τα σημεία που δεν καθαρίζονται συχνά και η κάτω πλευρά του νεροχύτη σίγουρα είναι ένα από αυτά. Τους αρέσει η δροσιά κι έτσι στήνουν εκεί τους ιστούς τους. Προσπαθήστε να καθαρίζετε εκεί κάτω μια φορά την εβδομάδα.

αραχνεσ-σπιτι-νεροχυτησ-19-8

  • Γύρω από κουτιά και σκουπιδοτενεκέδες

Υπάρχουν μερικές αράχνες που είναι «σκοτεινοί τύποι» και τους αρέσει να ζουν στο σκοτάδι και σε σημεία που έχουν ησυχία και γαλήνη ενώ ταυτόχρονα είναι και ζεστά. Πού καλύτερα, λοιπόν, από τους σκουπιδοτενεκέδες και γύρω από αυτούς; Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα σημεία και καθαρίστε όλα εκείνα τα μέρη που δεν έχουν μετακινηθεί εδώ και μήνες και γενικότερα δεν συνηθίζετε να μετακινείτε.

  • Μέσα σε αχρησιμοποίητα παπούτσια

Τα αχρησιμοποίητα παπούτσια είναι για τις αράχνες ό,τι είναι για εσάς μια πολυτελής σουίτα. Αν έχετε κάποιο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που έχετε καιρό να φορέσετε ή ένα ζευγάρι μπότες το οποίο δεν έχετε αποθηκεύσει καλά τους καλοκαιρινούς μήνες, τότε να είστε σίγουροι πως μέσα σε αυτά τα παπούτσια οι αράχνες θα έχουν κάνει κατάληψη. Πριν τα φορέσετε, λοιπόν, κάντε τους ένα καλό εσωτερικό καθάρισμα για να μην βρουν μέσα τα πόδια σας δυσάρεστες εκπλήξει

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share