Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024

Μυρμήγκια παρελθόν: Αυτά τα τέσσερα φυσικά υλικά θα τα διώξουν μακριά

Δεν χρειάζεται να καταφύγετε σε χημικά προϊόντα

18 Αυγούστου 2022 15:18
Μυρμήγκια παρελθόν: Αυτά τα τέσσερα φυσικά υλικά θα τα διώξουν μακριά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μυρμήγκια είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο για πολλά σπίτια στην Ελλάδα και τώρα που είναι καλοκαίρι πρέπει να βρούμε τρόπους να τα αποφύγουμε.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Η «γενοκτονία» των μυρμηγκιών: Κανέλα και δύο ακόμη υλικά οι... εχθροί των ενοχλητικών εντόμων στο σπίτι

Δεν χρειάζεται να καταφύγετε σε χημικά προϊόντα για να διώξετε μια και καλή τα μυρμήγκια από την κουζίνα, τα υπνοδωμάτια και όλα τα άλλα δωμάτια του σπιτιού και του εξοχικού σας.

Λεμόνι: Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διώξετε τα μυρμήγκια είναι να ρίξετε χυμό λεμονιού σε πόρτες, παράθυρα και γενικά όλες τις εισόδους και τις εξόδους του σπιτιού.

Ξύδι: Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με λίγο λευκό ξύδι. Τα μυρμήγκια δεν αντέχουν τη μυρωδιά του ξιδιού. Επομένως καθαρίστε με ξίδι όλες τις επιφάνειες από τις οποίες συνηθίζουν να περνούν και θα αργήσετε πολύ να τα δείτε ξανά.

Μυρμήγκια παρελθόν: Αυτά τα τέσσερα φυσικά υλικά θα τα διώξουν μακριά

Αλάτι: Το αλάτι είναι επίσης ένα συστατικό που δεν αγαπούν καθόλου τα μυρμήγκια καθώς δεν τους αρέσει να περπατούν πάνω σε αυτό. Αν ρίξετε λίγο αλάτι σε πόρτες και παράθυρα δεν θα τα δείτε ξανά να πλησιάζουν. Κάντε το ίδιο αν ανακαλύψετε κάποια φωλιά τους. Ρίξτε αλάτι στον είσοδο της φωλιάς. Την ίδια ακριβώς δουλειά κάνει και το ρύζι.

Σαπούνι: Ρίξτε λίγο σαπούνι μέσα σε νερό το οποίο έχετε βάλει σε μπουκάλι σπρέι και ψεκάστε με το μείγμα απευθείας τα μυρμήγκια. Λίγο αργότερα θα πάθουν αφυδάτωση και σύντομα θα εγκαταλείψουν τον μάταιο τούτο κόσμο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share