Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022

Μούχλα στις κουρτίνες μπάνιου; Έτσι θα απαλλαγείτε!

Οι καλύτερες συμβουλές

18 Αυγούστου 2022 11:39
Μούχλα στις κουρτίνες μπάνιου; Έτσι θα απαλλαγείτε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να μην το ξέρατε αλλά οι κουρτίνες του μπάνιου είναι από τα πιο βρώμικα πράγματα στην τουαλέτα σας. Το γεγονός ότι αρκετές φορές παραμελούμε να την πλένουμε και φυσικά η μούχλα που λόγω της υγρασίας συσσωρεύεται εύκολα στην κουρτίνα, την καθιστά ένα δύσκολο αντικείμενο για καθάρισμα.

Πάμε όμως να δούμε πως μπορούμε να απαλλαγούμε από την μούχλα που πιάνουν οι κουρτίνες του μπάνιου.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ πως το μπάνιο σας θα μυρίζει πάντα όμορφα.

Οινόπνευμα για να καθαρίσετε τις κουρτίνες μπάνιου

Το οινόπνευμα είναι το κατ ‘εξοχήν απολυμαντικό και όλοι είναι υποχρεωμένοι να το έχουν στο σπίτι τους. Για να το χρησιμοποιήσουμε στις κουρτίνες, θα πρέπει να υγράνουμε ένα σφουγγάρι ή ένα πανί και να το τρίψουμε στην κουρτίνα με κυκλικές κινήσεις. Εστιάστε ειδικά στις περιοχές που είναι περισσότερο λεκιασμένες με μούχλα. Δεν χρειάζεται να το ξεπλύνουμε γιατί το οινόπνευμα θα εξατμιστεί από μόνο του

Ξύδι ή μηλόξυδο

Το ξύδι είναι φυσικό καθαριστικό χάρη στο υψηλό ποσοστό οξικού οξέος που περιέχει. Αν και δεν θα απολυμάνει, θα αφαιρέσει τη βρωμιά και το λίπος που συλλέγεται εκεί από την επαφή της κουρτίνας με σαπούνια, σαμπουάν και μαλακτικά.

Αρχικά, πρέπει να τοποθετήσουμε το ξύδι σε ένα μεγάλο δοχείο, το οποίο θα μας επιτρέψει να βυθίσουμε τις κουρτίνες σε νερό με 2 φλιτζάνια μηλόξυδου. Αφήστε τις κουρτίνες να μουλιάσουν εκεί για 20 λεπτά. Μετά από αυτό, απλώς ξεπλύνετε και οι κουρτίνες θα μοιάζουν σαν καινούργιες.

Οδοντόκρεμα

Πρόκειται να γνωρίσετε μια άλλη χρήση της οδοντόκρεμας που θα σας εκπλήξει. Για να καθαρίσετε τις κουρτίνες του ντους σας, υγράνετε ένα σφουγγάρι και στη συνέχεια εφαρμόστε μια μεγάλη ποσότητα οδοντόκρεμας σε αυτό. Στη συνέχεια τρίψτε την στους λεκέδες, ξεπλύνετε και οι κουρτίνες σας θα είναι πιο καθαρές από ποτέ.

Μαγειρική σόδα

Σε αυτήν την περίπτωση, βυθίστε τις κουρτίνες σε ένα δοχείο με νερό και μαγειρική σόδα και αφήστε τις για λίγα λεπτά. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να βάλετε τις κουρτίνες στο πλυντήριο και να προσθέσετε μαγειρική σόδα.

Μούχλα στις κουρτίνες μπάνιου; Έτσι θα απαλλαγείτε!

Πλύσιμο με βάση το έλαιο τεϊόδεντρου

Για να προετοιμάσετε αυτό το διάλυμα καθαρισμού θα χρειαστείτε 1 φλιτζάνι νερό, ¼ φλιτζάνι οινόπνευμα, 1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο τεϊόδεντρου και 1 δοχείο με ένα μπουκάλι ψεκασμού. Βάλτε τα πάντα στο μπουκάλι και ψεκάστε τα στην κουρτίνα. Στη συνέχεια τρίψτε με ένα σφουγγάρι και ξεπλύνετε.

Καθαρίστε τις κουρτίνες του μπάνιου: βήμα προς βήμα

Εάν προτιμάτε να πλένετε τις κουρτίνες του μπάνιου σας στο χέρι, προτείνουμε να ακολουθήσετε τον βήμα προς βήμα οδηγό για να βελτιστοποιήσετε περαιτέρω τη διαδικασία:

  • Αφαιρέστε τους δακτυλίους για να αποφύγετε ζημιά στο ύφασμα των κουρτινών.
  • Βυθίστε την κουρτίνα σε ένα μεγάλο δοχείο με νερό και υγρό σαπούνι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοντρό αλάτι αντί για σαπούνι.
  • Αφήστε την να μουλιάσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Με μια βούρτσα, αφαιρέστε τους πιο επίμονους λεκέδες μούχλας. Εάν παρατηρήσετε ότι δεν βγαίνουν, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγη μαγειρική σόδα στο σφουγγάρι.
  • Ξεπλύνετε για να αφαιρέσετε όλο το σαπούνι. Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύδι στο τελευταίο ξέβγαλμα για να εξαλείψετε τις οσμές.
  • Αφήστε τις να στεγνώσουν σε ένα μέρος με καλό εξαερισμό.

Εάν αποφασίσετε να πλύνετε τις κουρτίνες του μπάνιου στο πλυντήριο, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:

  • Βεβαιωθείτε ότι οι κουρτίνες πλένονται στο πλυντήριο. Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία δεν είναι μεγαλύτερη από 30 βαθμούς.
  • Προσθέστε μαγειρική σόδα εκτός από το κανονικό σας σαπούνι.
  • Μην ξεχάσετε να βάλετε μερικές καθαρές πετσέτες με τις κουρτίνες – για να τις προστατέψετε – και να ακυρώσετε το στύψιμο.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share