Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022

5 καθημερινά προβλήματα που "λύνει" η μαγειρική σόδα

Δώσε βάση!

18 Αυγούστου 2022 09:58
5 καθημερινά προβλήματα που
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί μέχρι σήμερα να πίστευες ότι η μαγειρική σόδα χρησιμοποιείτε μονάχα στην μαγειρική. Έλα όμως, που η μαγειρική σόδα έχει σχεδόν "μαγικές ιδιότητες" αφού μπορεί να λύσει αρκετά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά σου.

Μάλιστα, αν για κάποιον λόγο το σπίτι σου δεν διέθετε μαγειρική σόδα, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά τα όσα θα σου αποκαλυφθούν παρακάτω θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις... να αγοράσεις μια μαγειρική σόδα.

Πάμε να δούμε τις "μαγικές" αυτές χρήσεις της μαγειρικής σόδας. Με την ευκαιρία πάμε να δούμε πως θα διώξεις τα καμένα λίπη από την κεραμική εστία.

Κακοσμία αθλητικών παπουτσιών

Λίγο το τρέξιμο στο διάδρομο γυμναστικής, λίγο η πολύωρη προπόνηση, τα αθλητικά παπούτσια μερικές φορές μυρίζουν κάπως δυσάρεστα. Για να γλιτώσεις, λοιπόν, από αυτόν το μπελά, ρίξε στον πάτο τους μία μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας και άφησέ τη να δράσει για αρκετές ώρες. Τίναξέ τα, λίγο πριν τα φορέσεις ξανά.

Ξηρό σαμπουάν

Πρέπει να φύγεις άμεσα από το σπίτι και καταλαβαίνεις πως τα μαλλιά σου είναι λαδωμένα. Ουπς, τώρα τι κάνεις; Η μαγειρική σόδα, μπορεί λοιπόν να λειτουργήσει και ως ξηρό σαμπουάν. Άπλωσε μία μικρή ποσότητα πάνω στη βούρτσα σου και απλά χτένισέ τα. Θα «τραβήξει» αμέσως τη λιπαρότητα και εσύ δε θα αργήσεις ούτε λεπτό στο ραντεβού σου.

Δυσοσμία στο ψυγείο

5 καθημερινά προβλήματα που 'λύνει' η μαγειρική σόδα

Αν ανοίγεις την πόρτα του ψυγείου σου και δεν μπορείς να σταθείς από τις δυσάρεστες οσμές, τότε χρειάζεται επειγόντως να τρέξεις προς το ντουλάπι που βρίσκεται η μαγειρική σόδα. Γέμισε ένα μικρό μπολάκι με σόδα και απλά τοποθέτησέ το μέσα σε μία γωνία του ψυγείου. Η μαγειρική σόδα θα «τραβήξει» όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Λεκές από καφέ

Ο καφές μπορεί να είναι αρκετά απολαυστικός αλλά αν τυχόν πέσει πάνω σε κάποιο ύφασμα ή χαλί, μπορεί να γίνει μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο χειρότερος εφιάλτης σου. Αν, λοιπόν, έχεις αυτή την ατυχία, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ρίξεις μπόλικη μαγειρική σόδα πάνω στο λεκέ. Έπειτα, άφησέ τη να δράσει για μερικές ώρες και στο τέλος τρίψε το σημείο αυτό με ένα καθαρό πανί.

Βουλωμένος νεροχύτης

Αν το νερό του νεροχύτη δεν κατεβαίνει πολύ εύκολα, το μόνο που χρειάζεσαι είναι μαγειρική σόδα και ξίδι. Ρίξει αρχικά μέσα στο σιφόνι του νεροχύτη ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα και έπειτα πρόσθεσε 1 φλιτζάνι λευκό ξίδι. Άφησέ τα να δράσουν για μερικά λεπτά και έπειτα ρίξε αρκετή ποσότητα καυτού νερού.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share