Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα μάτια σας... 14: Αυτα είναι τα 5 πράγματα που δεν πρέπει με τίποτα να βάζετε στο πλυντήριο ρούχων

Μεγάλη προσοχή!

17 Αυγούστου 2022 13:44
Τα μάτια σας... 14: Αυτα είναι τα 5 πράγματα που δεν πρέπει με τίποτα να βάζετε στο πλυντήριο ρούχων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κι όμως, υπάρχουν 5 πράγματα που δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ και για κανέναν λόγο μέσα στο πλυντήριο ρούχων.

Το πλυντήριο ρούχων είναι μια συσκευή χωρίς την οποία σίγουρα δεν μπορείτε να ζήσετε. Μπορεί πραγματικά να σας γλιτώσει από απίστευτο χάσιμο χρόνου ειδικά αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια. Παρόλα αυτά υπάρχουν και κάποια πράγματα που δεν πρέπει να βάλετε ποτέ σε αυτό εκτός εάν θέλετε να το καταστρέψετε.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Απολύμανση πλυντηρίου: Πώς να απαλλαγείτε άμεσα από βακτήρια και μικρόβια

Κέρματα και νομίσματα: Τα μικρά, μεταλλικά αντικείμενα, όπως είναι τα νομίσματα, μπαίνουν πολλές φορές κατά λάθος στο πλυντήριο. Προκαλούν, όμως, κάποια ζημιά; Η απάντηση είναι “ναι”. Τα νομίσματα και γενικά τα μικρά μεταλλικά αντικείμενα μπορούν ακόμα και να σπάσουν το τζάμι της πόρτας του πλυντηρίου. Από την άλλη μεριά είναι τόσο μικρά που μπορεί να χωθούν οπουδήποτε μέσα στο πλυντήριο και να δημιουργήσουν σοβαρές ζημιές. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, να τσεκάρετε πάντα τις τσέπες των ρούχων σας πριν τα βάλετε για πλύσιμο.

Εσώρουχα: Καταρχάς το να πλένετε τα εσώρουχά σας μέσα στο πλυντήριο μπορεί να κάνει πολύ κακό στα εσώρουχά σας. Από την άλλη το πλύσιμο στο χέρι είναι ιδανικό για να πλένετε αυτά τα τόσο ευαίσθητα ρούχα. Το πλύσιμο, όμως, των εσωρούχων δεν μπορεί να καταστρέψει μόνο τα ίδια αλλά μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα και στο πλυντήριό σας. Αν, παρόλα αυτά, εξακολουθείτε να τα πλένετε μέσα σε αυτό καλό είναι να τα βάζετε πριν τα πλύνετε σε μια μαξιλαροθήκη. Έτσι κανένα σιδεράκι από κάποιο σουτιέν δεν θα προκαλέσει ζημιά στο πλυντήριο.

πλυντηριο-ρουχων-17-8

Παραπάνω απορρυπαντικό: Όταν βάζετε παραπάνω από την προβλεπόμενη ποσότητα απορρυπαντικού αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο πλυντήριό σας. Η κάθε συσκευή έχει ένα “κέντρο ελέγχου” και όταν χρησιμοποιείτε μεγαλύτερη ποσότητα απορρυπαντικού μπορεί να κάνετε ζημιά στην ευαισθησία του. Σιγουρευτείτε ότι μετράτε σωστά τις ποσότητες.

Πάρα πολλά ρούχα: Αν παραγεμίζετε το πλυντήριό σας μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στα ρουλεμάν και στις αναρτήσεις του. Επίσης τα ρούχα σας όταν είναι πάρα πολλά και στριμωγμένα σίγουρα δεν καθαρίζονται όσο καλά θα θέλατε. Επομένως, η λύση είναι να βάζετε λιγότερα ρούχα μέσα στο πλυντήριο για να διασφαλίσετε την καλύτερη λειτουργία του και τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του.

Βρεγμένα ρούχα: Το να αφήνετε τα ρούχα στο πλυντήριο μετά την πλύση είναι πάρα πολύ κακό. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα γεμίσει το πλυντήριό σας με άσχημες μυρωδιές ενώ και η πιθανότητα να εμφανιστεί μούχλα μέσα σε αυτό δεν αποκλείεται. Αφαιρέστε τα πλυμένα ρούχα σας από το πλυντήριο αμέσως και αφήστε την πόρτα του ανοιχτή για να στεγνώσει καλά πριν από την επόμενη χρήση του.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share