Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022

Απαγορεύεται να πέσουν μέσα: Οι 4+1 τροφές που δεν πρέπει να καταλήγουν ποτέ στον νεροχύτη

Εσείς το γνωρίζατε;

17 Αυγούστου 2022 10:54
Απαγορεύεται να πέσουν μέσα: Οι 4+1 τροφές που δεν πρέπει να καταλήγουν ποτέ στον νεροχύτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο βλαβερό μπορεί να είναι για τις σωληνώσεις του σπιτιού το να πετάτε αλόγιστα τροφές από το νεροχύτη σας;

Ειδικοί σε θέματα καθαριότητας αποκαλύπτουν τις τροφές που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Το λίπος συσσωρεύεται, γίνεται μια μάζα που μπορεί να φρακάρει τους σωλήνες και η βοήθεια του υδραυλικού να είναι αναγκαία.

Δείτε επίσης: Βρύσες και νεροχύτες λαμπίκο σε 1 λεπτό!

Είναι προτιμότερο να τις πετάτε σε μια σακούλα, ο νεροχύτης δεν είναι κάδος απορριμάτων.

Μην παραπονιέστε όταν δημιουργούνται προβλήματα στο σπίτι, όταν είναι απόρροια δικών σας λανθασμένων κινήσεων.

λαχανικα-νεροχυτησ-17-8

1) Ζυμαρικά, φλούδες από πατάτες, ρύζι: Οι τροφές αυτές μπορούν να φρακάρουν τις σωληνώσεις σε μικρό διάστημα χρόνου. Κάθε φορά που βράζετε ζυμαρικά και έρχεται η ώρα να τα σουρώσετε θυμηθείτε ότι όσα... σας γλιστρήσουν πρέπει να μαζευτούν και να πεταχτούν σε σακούλα.

2) Λάδι: Είναι ο Νο1 εχθρός των σωληνώσεων του σπιτιού. Αν πιστεύετε ότι ένα υγρό όπως το λάδι είναι αθώο ακριβώς γιατί είναι υγρό, κάνετε λάθος. Μπορεί να δημιουργηθεί μια μάζα που μπορεί να φρακάρει και να δημιουργήσει ζημιά μεγάλης έκτασης.

3) Κατακάθι καφέ, τσόφλια από αυγά: Κι όμως! Οι τροφές αυτές είναι ψηλά στη λίστα αυτών που δημιουργούν πρόβλημα στις σωληνώσεις. Δεν μπορούν να διαλυθούν και να απορροφηθούν εύκολα προκαλώντας σοβαρά προβλήματα. Κάθε φορά που θέλετε να ξεφλουδίσετε ένα αυγό ή θέλετε να καθαρίσετε την καφετέρια σας ή τα φλιτζάνια σας θυμηθείτε να ρίχνετε τα υπολείμματα σε σακούλα.

4) Φλούδες από φρούτα και λαχανικά: Αν θέλετε να τα ξεφλουδίζετε στο νεροχύτη για να τα ξεπλένετε παράλληλα με τρεχούμενο νερό μπορείτε να το κάνετε. Ωστόσο οι φλούδες δεν θα πρέπει να πέφτουν στις σωληνώσεις γιατί διασπώνται δύσκολα.

5) Τροφές που έχουν φυτικές ίνες: Ζαρζαβατικά όπως μαρούλι, σέλινο, μαϊντανός μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στις σωληνώσεις σε βάθος χρόνου. Αν ξεφύγει κάτι κατά τη διάρκεια που τα ξεπλένετε δεν πειράζει τόσο, όσο όταν συστηματικά πέφτουν κομμάτια ολόκληρα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share