Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μπαίνει τέλος στην «εφιαλτική» μούχλα στο μπάνιο: Το απίθανο κόλπο για να βγει από κάθε δύσκολο σημείο

Υπάρχει εύκολη λύση για το αιώνιο πρόβλημα

16 Αυγούστου 2022 17:46
Μπαίνει τέλος στην «εφιαλτική» μούχλα στο μπάνιο: Το απίθανο κόλπο για να βγει από κάθε δύσκολο σημείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακόμα κι όταν οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε ό,τι το καλύτερο μπορούμε, πολύ συχνά η βρομιά και η μούχλα “βρίσκουν τον τρόπο” να μας ξεγελάσουν και να μην φεύγουν από μερικά σημεία στο σπίτι, όπως το μπάνιο.

Ένα από τα πιο συνήθη τέτοια σημεία είναι φυσικά η μπανιέρα που μαζεύει μούχλα στις γωνίες, εκεί που τα συνήθη καθαριστικά είναι πρακτικά αδύνατο να φτάσουν. Όλα αυτά θα αποτελέσουν παρελθόν, μόλις μάθετε μια μοναδική νέα τεχνική που θα σας λύσει τα χέρια:

Πρώτα απ’ όλα θα χρειαστείτε ένα βαμβακερό σπείρωμα (βουρτσάκι) που μπορείτε να προμηθευτείτε από πολλά καταστήματα και σουπερμάρκετ.

Στην συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ μουλιάστε το σπείρωμα από βαμβάκι σε καθαρή χλωρίνη. Αυτή η ουσία είναι πολύ δυνατή, οπότε βεβαιωθείτε ότι ο χώρος αερίζεται καλά και προσέξτε να μην έρθει σε επαφή με υφάσματα.

Μόλις το σπείρωμα είναι πλήρως εμποτισμένο, αφαιρέστε το από το μπολ και τοποθετήστε το κατά μήκος του σημείου που έχει κολλήσει η μούχλα.

Χρησιμοποιήστε μία μπατονέτα για να σπρώξετε το βαμβάκι όσο πιο βαθιά γίνεται μέσα στο σημείο με την μούχλα και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα.

Τέλος, απλά αφαιρέστε το βαμβάκι, τρίψτε με μια παλιά οδοντόβουρτσα και ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Η μπανιέρα σας θα είναι πλέον πεντακάθαρη και χωρίς κανένα ίχνος μούχλας!

μουχλα-μπανιο-16-8

Το απόλυτο μυστικό: Έτσι θα απαλλαγείτε από την μούχλα

Η μούχλα στο σπίτι είναι πολύ ενοχλητική και όταν κάνει την εμφάνισή της είναι δύσκολο να απαλλαγούμε από αυτή. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, η μούχλα αυξάνεται στο σπίτι, λόγω της ζέστης. Υπάρχουν όμως κάποια μυστικά, που θα σας βοηθήσουν να πείτε αντίο στη μούχλα. Με την ευκαιρία δείτε εδώ πως να καθαρίσετε το φούρνο σας απλά και οικολογικά.

Τα απόλυτα μυστικά

Παρακάτω σας έχουμε ορισμένες από τις συμβουλές που βρήκαμε χρήσιμες:

  • Για να μην αναπτυχθεί μούχλα σε ένα σπίτι θα πρέπει η υγρασία να διατηρείται σε επίπεδο κάτω του 60%. Αν στο σπίτι σας επικρατεί πολλή υγρασία καλό θα ήταν να πάρετε άμεσα δραστικά μέτρα αγοράζοντας έναν αφυγραντήρα.
  • Μην αφήνετε βρεγμένες επιφάνειες μέσα στο σπίτι σας για πολύ ώρα. Επίσης, μετά από βροχή φροντίστε να στεγνώσετε ή να θωρακίσετε κάθε επιφάνεια που χρειάζεται προστασία ώστε να μην μπει νερό στο εσωτερικό του σπιτιού σας.
  • Ένας μετρητής υγρασίας θα σας βοηθήσει ώστε να εντοπίζετε ανά πάσα στιγμή τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι σας. Μπορείτε να βρείτε τέτοιους μετρητές σε καταστήματα με ηλεκτρονικά συστήματα.
    • Όσο η εξωτερική θερμοκρασία πέφτει ο αέρας μέσα στο σπίτι συγκρατεί λιγότερη υγρασία. Χωρίς καλή ροή του αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού, η επιπλέον υγρασία μπορεί να εμφανιστεί στους τοίχους, στα παράθυρα και στα πατώματα.
    • Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, αφήνετε ανοιχτές τις πόρτες των δωματίων, μετακινήστε τα έπιπλα ώστε να μην ακουμπάνε στους τοίχους και ανοίξτε τις πόρτες από τις ντουλάπες σας. Αφήστε τον φρέσκο αέρα να μειώσει την υγρασία και να μην επιτρέψει στη μούχλα να αναπτυχθεί.

    Αν έχετε δοκιμάσει να απομακρύνετε την μούχλα με ειδικά αντιμουχλικά και επιμένει τότε θα πρέπει να ζητήσετε την συμβουλή κάποιου που ειδικεύεται πάνω στην εξαφάνιση της.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share