Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022

Το κόλπο της γιαγιάς για να μοσχομυρίζει πάντα ο νεροχύτης μόνο με 2 φυσικά υλικά

Παλιά και αλάνθαστη τέχνη

16 Αυγούστου 2022 16:45
Το κόλπο της γιαγιάς για να μοσχομυρίζει πάντα ο νεροχύτης μόνο με 2 φυσικά υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές φορές ο νεροχύτης μας βγάζει δυσάρεστες μυρωδιές αλλά υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να τις περιορίσετε.

Δείτε πώς να φτιάξετε εύκολα ένα οικολογικό μείγμα που θα διώξει τις άσχημες μυρωδιές.

Παράλληλα, δείτε επτά πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με… αλάτι

Θα χρειαστείτε:

Με αυτά τα δύο υλικά μόνο, θα έχετε καθαρούς νεροχύτες με όμορφη μυρωδιά. Ξεκινήστε να φτιάχνετε το μείγμα σας ζεσταίνοντας αρχικά μερό και προσθέτοντας το αλάτι. Φροντίστε να διαλυθεί καλά το αλάτι. Το μείγμα σας είναι έτοιμο και περιμένει να καταπολεμήσει όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές.

νιπτηρασ-καθαρισμα-γιαγια-16-8

4+1 τροφές που δεν πρέπει να πέφτουν στο νεροχύτη

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο βλαβερό μπορεί να είναι για τις σωληνώσεις του σπιτιού το να πετάτε αλόγιστα τροφές από το νεροχύτη σας;

Ειδικοί σε θέματα καθαριότητας αποκαλύπτουν τις τροφές που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Το λίπος συσσωρεύεται, γίνεται μια μάζα που μπορεί να φρακάρει τους σωλήνες και η βοήθεια του υδραυλικού να είναι αναγκαία.

Δείτε επίσης: Βρύσες και νεροχύτες λαμπίκο σε 1 λεπτό!

Είναι προτιμότερο να τις πετάτε σε μια σακούλα, ο νεροχύτης δεν είναι κάδος απορριμάτων. Μην παραπονιέστε όταν δημιουργούνται προβλήματα στο σπίτι, όταν είναι απόρροια δικών σας λανθασμένων κινήσεων.

1) Ζυμαρικά, φλούδες από πατάτες, ρύζι: Οι τροφές αυτές μπορούν να φρακάρουν τις σωληνώσεις σε μικρό διάστημα χρόνου. Κάθε φορά που βράζετε ζυμαρικά και έρχεται η ώρα να τα σουρώσετε θυμηθείτε ότι όσα... σας γλιστρήσουν πρέπει να μαζευτούν και να πεταχτούν σε σακούλα.

2) Λάδι: Είναι ο Νο1 εχθρός των σωληνώσεων του σπιτιού. Αν πιστεύετε ότι ένα υγρό όπως το λάδι είναι αθώο ακριβώς γιατί είναι υγρό, κάνετε λάθος. Μπορεί να δημιουργηθεί μια μάζα που μπορεί να φρακάρει και να δημιουργήσει ζημιά μεγάλης έκτασης.

νιπτηρασ-καθαρισμα-γιαγια-16-8

3) Κατακάθι καφέ, τσόφλια από αυγά: Κι όμως! Οι τροφές αυτές είναι ψηλά στη λίστα αυτών που δημιουργούν πρόβλημα στις σωληνώσεις. Δεν μπορούν να διαλυθούν και να απορροφηθούν εύκολα προκαλώντας σοβαρά προβλήματα. Κάθε φορά που θέλετε να ξεφλουδίσετε ένα αυγό ή θέλετε να καθαρίσετε την καφετέρια σας ή τα φλιτζάνια σας θυμηθείτε να ρίχνετε τα υπολείμματα σε σακούλα.

4) Φλούδες από φρούτα και λαχανικά: Αν θέλετε να τα ξεφλουδίζετε στο νεροχύτη για να τα ξεπλένετε παράλληλα με τρεχούμενο νερό μπορείτε να το κάνετε. Ωστόσο οι φλούδες δεν θα πρέπει να πέφτουν στις σωληνώσεις γιατί διασπώνται δύσκολα.

5) Τροφές που έχουν φυτικές ίνες: Ζαρζαβατικά όπως μαρούλι, σέλινο, μαϊντανός μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στις σωληνώσεις σε βάθος χρόνου. Αν ξεφύγει κάτι κατά τη διάρκεια που τα ξεπλένετε δεν πειράζει τόσο, όσο όταν συστηματικά πέφτουν κομμάτια ολόκληρα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share