Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022

Εξολοθρεύστε τον πιο επίμονο λεκέ: Πώς θα καθαρίσετε τα καμένα λίπη από την κεραμική εστία

Υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο που θα διευκολύνει τον καθαρισμό των ματιών

16 Αυγούστου 2022 09:36
Εξολοθρεύστε τον πιο επίμονο λεκέ: Πώς θα καθαρίσετε τα καμένα λίπη από την κεραμική εστία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καθαρισμός της κεραμικής εστίας είναι πιο εύκολος από όσο νομίζετε. Οι περισσότερες νοικοκυρές δυσκολεύονται να απομακρύνουν τους λεκέδες από την επιφάνεια της εστίας. Ωστόσο, υπάρχει ένα κόλπο που υπόσχεται να διευκολύνει τον καθαρισμό των ματιών.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το πανέξυπνο κόλπο των μαμάδων για να λάμπει η κεραμική εστία σαν καινούργια

Οι λεκέδες, ειδικά από καμένα λίπη, πρέπει να καθαρίζονται άμεσα. Όμως, αν ξεραθούν, απαγορεύεται η χρήση συρμάτινου σφουγγαριού, γιατί θα προκαλέσει φθορές στην επιφάνεια του γυαλιού. Σε περίπτωση που χρειαστεί, υπάρχουν στα super market ειδικές ξύστρες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις κεραμικές εστίες.

Πώς απομακρύνονται τα καμένα λίπη από την κεραμική εστία

Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να μπει πάνω στους λεκέδες μια πάστα από μαγειρική σόδα και λίγες σταγόνες ξύδι, η οποία θα μείνει για 10-15 λεπτά, ώστε να δράσει και στη συνέχεια πρέπει να σαπουνιστεί και να ξεπλυθεί καλά η επιφάνεια.

Καθαρισμός κεραμικής εστίας από καμένους λεκέδες από γάλα

Εξολοθρεύστε τον πιο επίμονο λεκέ: Πώς θα καθαρίσετε τα καμένα λίπη από την κεραμική εστία

Για τους πιο δύσκολους λεκέδες, όπως από γάλα, πρέπει να καθαριστούν όσο είναι ζεστοί, ρίχνοντας λίγο λάδι και σκουπίζοντας με ένα βρεγμένο πανί. Εναλλακτικά, μπορεί να μπει ξύδι, το οποίο θα αποτρέψει τους πολύ δύσκολους λεκέδες από το να κολλήσουν περισσότερο.

Το ξύδι πρέπει να μείνει μέχρι να κρυώσει η εστία και μετά πρέπει να καθαριστεί με την ειδική ξύστρα, για να φύγουν τα υπολείμματα.

Ένα έξυπνο κόλπο για να κολλάνε δυσκολότερα τα υπολείμματα του φαγητού στην κεραμική εστία, είναι, πριν τη χρήση της, να τριφτεί η καθαρή επιφάνειά με ένα λεμόνι κομμένο στη μέση, να μείνει λίγα λεπτά να δράσει και μετά να ξεπλυθεί με ένα πανί βουτηγμένο σε χλιαρό νερό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share