Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022

Έριξε μαύρο πιπέρι στο πλυντήριο ρούχων: Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα θέλετε να το δοκιμάσετε και εσείς

Θα πάθετε πλάκα!

15 Αυγούστου 2022 15:23
Έριξε μαύρο πιπέρι στο πλυντήριο ρούχων: Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα θέλετε να το δοκιμάσετε και εσείς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει το αργό ξεθώριασμα του χρώματος των καινούργιων ρούχων σας μετά από μερικές πλύσεις στο πλυντήριο ρούχων. Ένα γεγονός το οποίο φυσικά καθόλου δεν σας ευχαριστεί.

Σίγουρα θα έχετε να αναρωτηθεί τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε το χρώμα των ρούχων σας λαμπερό και σαν καινούργιο. Ωστόσο, μπορεί μέχρι σήμερα να μην είχατε ιδέα τι να κάνετε.

Σύμφωνα με τη λαϊκή σοφία, λοιπόν, προσθέτοντας μαύρο πιπέρι στο πλυντήριο θα μπορέσετε να διατηρήσετε το χρώμα των υφασμάτων.

Παράλληλα, ανακαλύψτε πως θα έχετε μοσχομυριστά ρούχα κάθε ώρα της ημέρας με το πιο απίθανο τρικ.

Προσθέστε μαύρο πιπέρι στο πλυντήριο ρούχων

Εδώ και πολλά χρόνια, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το μαύρο πιπέρι για την αφαίρεση των υπολειμμάτων των προϊόντων καθαρισμού. Ανέκδοτες αποδείξεις δείχνουν ότι αυτό το μπαχαρικό δρα σαν “γυαλόχαρτο” μέσα στο πλυντήριο ρούχων. Έτσι, πέραν από καρύκευμα, μπορεί να αποτελεί καλή επιλογή για τη φροντίδα των ρούχων σας.

Συγκεκριμένα, λέγεται ότι οι ιδιότητές του συμβάλλουν στη διατήρηση του αρχικού τόνου των χρωματιστών ρούχων. Υπάρχουν και εκείνοι που ισχυρίζονται ότι αποτρέπει το γάριασμα. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι αποχρώσεις που επωφελούνται περισσότερο από αυτό το συστατικό είναι οι σκούρες, όπως του μπλε ή του μαύρου. Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε αυτό το κόλπο;

Θα πρέπει να θυμάστε ότι πρόκειται περισσότερο για συμβουλή παλιών νοικοκυρών και, έτσι, δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα λειτουργήσει. Όμως, μπορείτε να το δοκιμάσετε την επόμενη φορά που θα πλύνετε τα χρωματιστά ρούχα σας. Ωστόσο, αποφύγετέ το στα λευκά ή τα ανοιχτόχρωμα ρούχα καθώς μπορεί να τα λεκιάσει.

Έριξε μαύρο πιπέρι στο πλυντήριο ρούχων: Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα θέλετε να το δοκιμάσετε και εσείς

Πώς θα πρέπει να προσθέσετε μαύρο πιπέρι στο πλυντήριο ρούχων;

Μάλλον έχετε περιέργεια να δοκιμάσετε αυτό το κόλπο για το πλύσιμο των ρούχων. Όμως, θα πρέπει να το κάνετε σωστά ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα. Έτσι, στις επόμενες παραγράφους, θα σας δώσουμε οδηγίες βήμα-βήμα στο πώς να εφαρμόσετε αυτή τη μέθοδο με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

  • Προετοιμάστε το συστατικό: Αρχικά, θα πρέπει να αλέσετε το μαύρο πιπέρι όσο πιο πολύ μπορείτε. Δηλαδή, θα πρέπει να φροντίσετε να γίνει εντελώς σκόνη. Ή, φυσικά, μπορείτε να το αγοράσετε έτοιμο σε μορφή σκόνης.
  • Προετοιμάστε τα ρούχα με το μπαχαρικό: Μόλις ετοιμαστεί το μπαχαρικό, θα πρέπει να το προσθέσετε στον πλυντήριο ρούχων. Δύο κουταλιές της σούπας είναι η συνιστώμενη ποσότητα.
  • Προετοιμάστε το πλυντήριο: Τέλος, ενεργοποιήστε το πλυντήριο και χρησιμοποιήστε το συνηθισμένο σας πρόγραμμα. Τα συσσωρευμένα υπολείμματα θα αφαιρεθούν με το πλύσιμο. Μόλις τελειώσει, μπορείτε να στεγνώσετε τα ρούχα σας όπως κάνετε συνήθως.

Μερικές ακόμα συμβουλές

Η προσθήκη μαύρου πιπεριού στο πλυντήριο ρούχων δεν είναι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσετε το χρώμα των ρούχων σας. Για την ακρίβεια, απορρυπαντικά και άλλα προϊόντα, κατασκευάζονται πλέον γι’ αυτόν τον σκοπό. Όμως, αν προτιμάτε πιο φυσικές μεθόδους, υπάρχουν ορισμένα ενδιαφέροντα κόλπα που μπορείτε να δοκιμάσετε. Δείτε τα παρακάτω!

  • Για να διατηρήσετε ζωντανό το χρώμα των αγαπημένων σας ρούχων, προσθέστε 1/4 της κούπας αλάτι ανά λίτρο κρύου νερού. Έπειτα, τοποθετήστε τα ρούχα σας μέσα και αφήστε τα να μουλιάσουν όλο το βράδυ. Τέλος, πλύντε τα όπως συνήθως.
  • Να θυμάστε να διαβάζετε πάντα τις οδηγίες πλυσίματος κάθε ρούχου. Ανάλογα με τον είδος του υφάσματος, προτείνεται και ένας συγκεκριμένος τρόπος πλυσίματος. Αν λάβετε υπόψιν σας αυτές τις συστάσεις, θα μπορέσετε να διατηρήσετε περισσότερο τον τόνο των ρούχων σας.
  • Στην περίπτωση που ξεθωριάσουν τα ρούχα, πλύντε τα στο χέρι, ξεχωριστά από τα υπόλοιπα ρούχα. Επίσης, μουλιάστε τα σε λίγο νερό και λευκό ξίδι πριν τα πλύνετε.
  • Προσπαθήστε να τα πλένετε με κρύο νερό καθώς το ζεστό μπορεί να προκαλέσει την απώλεια χρώματος σε ορισμένα ρούχα.
  • Για να φροντίσετε τόσο το χρώμα, όσο και την ποιότητα των υφασμάτων, προσθέστε 1/2 κούπα μαγειρική σόδα στον κύκλο πλύσης. Αυτό το συστατικό έχει παρόμοια δράση με αυτή του μαύρου πιπεριού. Αν θέλετε απαλότητα, τότε καλύτερα να προσθέσετε 1 κούπα λευκό ξίδι.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share