Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Άκου προσεκτικά: Έτσι θα διώξεις τα καμένα λίπη από την κεραμική εστία

Δώσε βάση!

13 Αυγούστου 2022 13:43
Άκου προσεκτικά: Έτσι θα διώξεις τα καμένα λίπη από την κεραμική εστία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η καθαριότητα της κουζίνας αποτελεί προτεραιότητα στην ρουτίνα καθαριότητας του σπιτιού, καθώς είναι το σημείο στο οποίο ετοιμάζεις το φαγητό σου.

Με τη μαγειρική, ο φούρνος και τα μάτια της κουζίνας γεμίζουν με καμένα λίπη, τα οποία δεν μπορείς να τα ξεφορτωθείς εύκολα. Πρόκειται για έναν απαιτητικό λεκέ γι' αυτό πάμε να δούμε αμέσως πως θα διώξεις μακριά τα καμένα λίπη.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ πώς θα καθαρίσετε τα πλακάκια της κουζίνας.

Καθαρισμός της κεραμικής εστίας

Ο πιο φυσικό τρόπος, για να καθαρίσεις τις κεραμικές σου εστίες είναι με τη χρήση της μαγειρικής σόδας. Το υλικό αυτό είναι πολύ αποτελεσματικό, μιας και έχει ισχυρή δράση. Η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για την καθαριότητα των εμαγιέ εστιών.

Για τη διαδικασία του καθαρισμού της κεραμικής σου εστίας θα χρειαστείς 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και δύο μαλακά πανάκια. Το ένα πανάκι πρέπει να είναι τελείως στεγνό, ενώ το δεύτερο πρέπει να είναι νωπό. Ας δούμε όμως βήμα-βήμα τι πρέπει να κάνεις:

  • Σκόρπισε τη μαγειρική σόδα πάνω από τις εστίες σου. Δώσε μεγάλη προσοχή να ρίξεις τη σόδα σε όλη την επιφάνεια των εστιών.
  • Χρησιμοποίησε το στεγνό πανάκι, για να τρίψεις τη μαγειρική σόδα σε ολόκληρη την επιφάνεια της κεραμικής εστίας.
  • Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε το νωπό πανάκι, για να τρίψει όλους τους λεκέδες. Βρέξε και χρησιμοποίησε ξανά το πανάκι, όσες φορές χρειαστεί.
  • Με ένα ακόμα νωπό πανάκι, καθάρισε την κεραμική σου εστία από τη μαγειρική σόδα.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share