Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κόλλησε το φερμουάρ στο ρούχο σας; Αυτό το μικροσκοπικό αντικείμενο θα σας σώσει μια και καλή!

Δεν περιμένετε ότι χρησιμεύει εκεί

12 Αυγούστου 2022 19:15
Κόλλησε το φερμουάρ στο ρούχο σας; Αυτό το μικροσκοπικό αντικείμενο θα σας σώσει μια και καλή!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό που είναι εντυπωσιακό με τα φερμουάρ είναι πως δεν έχουν εξελιχθεί και δεν έχουν αλλάξει καθόλου από τη στιγμή που πρωτοεμφανίστηκαν. Αυτό σημαίνει πως και τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με αυτά είναι τα ίδια εδώ και δεκαετίες και θα εξακολουθήσουν να είναι τα ίδια.

Ένας πολύ απλός τρόπος για να καταφέρετε να βγάλετε το ρούχο που έχει ξεμείνει πάνω σας και δεν μπορεί να βγει με τίποτα αν δεν ξεκολλήσει το φερμουάρ του είναι να πάρετε μια μπατονέτα και λίγο ελαιόλαδο. Βάλτε ελαιόλαδο πάνω στην μπατονέτα και τρίψτε το φερμουάρ. Μετά από λίγα λεπτά το φερμουάρ θα μαλακώσει και θα ανοίξει πολύ εύκολα. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα εξαφανίσετε γρήγορα τον επίμονο λεκέ από λάδι.

φερμουαρ-ρουχα-12-8

Κάνει τα φαγητά ακαταμάχητα: Το φοβερό μείγμα με ελαιόλαδο, δάφνη και κανέλα που απογειώνει κάθε πιάτο!

Τα λάδια με βότανα και μπαχαρικά είναι ένας εκπληκτικός τρόπος για να συνδυάσουμε τις ευεργετικές ιδιότητες των ελαίων, των βοτάνων και των μπαχαρικών νοστιμίζοντας το φαγητό μας. Πριν όμως ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το δικό μας αρωματικό λάδι καλό θα ήταν να ξέρουμε και να ξεχωρίζουμε το καλό ελαιόλαδο, δείτε εδώ τον τρόπο.

Αναλογία λαδιού – βοτάνου

Τοποθετούμε τα βότανα σε ένα δοχείο και ρίχνουμε αρκετό λάδι πάνω τους ώστε να τα καλύπτει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 3-5 εκατοστά περισσότερο λάδι, έτσι ώστε τα βότανα να καλυφθούν τελείως. Τα εκτεθειμένα βότανα μπορούν να δημιουργήσουν βακτήρια και να χαλάσει το τελικό προϊόν, για αυτό σιγουρευόμαστε ότι τα βότανα καλύπτονται πλήρως με λάδι.

Η ακριβής αναλογία είναι:

Φρέσκο βότανο: 1 μέρος φρέσκου βοτάνου σε βάρος -gr, με 3 μέρη λαδιού σε όγκο – ml.

Αποξηραμένο βότανο: 1 μέρος ξερού βοτάνου σε βάρος – gr, με 5 μέρη λαδιού σε όγκο – ml.

Παρακάτω θα σας δείξουμε βήμα βήμα πώς θα φτιάξετε το δικό σας αρωματικό λάδι με δάφνη και κανέλα:

Το λάδι κανέλας με φύλλα δάφνης ταιριάζει σε βραστές πατάτες και σε κρέατα όπως κοτόπουλο και μοσχάρι ενώ διατηρείται μέχρι και 6 μήνες.

Υλικά

  • 3-4 φύλλα δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • φλούδα από ένα πορτοκάλι
  • 2 φλ. παρθένο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Θα πλύνεις πολύ καλά τα φύλλα δάφνης και έπειτα θα τα στεγνώσεις σε μια πετσέτα. Ακολούθως βάζεις μέσα στο μπουκάλι τα φύλλα δάφνης και την κανέλα. Πλένεις το πορτοκάλι, το στεγνώνεις και αφαιρείς τη φλούδα για να την προσθέσεις μέσα στο λάδι σου.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share