Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το «ύστατο χαίρε» στις κατσαρίδες: Η σπιτική συνταγή με μόνο δύο υλικά που θα τις εξαφανίσει

Η συνταγή για να μείνουν μακριά

12 Αυγούστου 2022 09:39
Το «ύστατο χαίρε» στις κατσαρίδες: Η σπιτική συνταγή με μόνο δύο υλικά που θα τις εξαφανίσει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κατσαρίδες είναι ένα κοινό πρόβλημα, εμφανίζονται απροσδόκητα και είναι πραγματικά δύσκολο να εξαλειφθούν από το σπίτι.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Κατσαρίδες στο μπάνιο: Μια κουταλιά από αυτό το μείγμα αρκεί για να τις εξαφανίσει μια και καλή

Τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι πολλά, αλλά τα περισσότερα είναι επιβλαβή για το περιβάλλον, για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια.

Ψάχνοντας εντοπίσαμε έναν ασφαλή τρόπο για την εξάλειψη των κατσαρίδων για να μη σας απασχολήσουν για αρκετό καιρό.

Η συνταγή για να μείνουν μακριά

Το «ύστατο χαίρε» στις κατσαρίδες: Η σπιτική συνταγή με μόνο δύο υλικά που θα τις εξαφανίσει

Θα χρειαστείτε

  • 1 κρόκο αυγού
  • 30-50g Βορικού οξέος σε σκόνη

Παρασκευή

Βάλτε σε ένα μπολ τον κρόκο και το βορικό οξύ. Ανακατέψτε για να κάνετε ένα παχύ μείγμα. Στη συνέχεια, φορώντας πάντα γάντια, φτιάξτε μικρές μπάλες από αυτό το μείγμα, αφήστε τις να στεγνώσουν για μια ώρα και στη συνέχεια τοποθετήστε τις γύρω από το σπίτι σε εξέχουσες θέσεις και γωνίες. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην κουζίνα και το μπάνιο.

Οι κατσαρίδες θα προσεγγίσουν τις μπάλες και θα τις αγγίξουν με το μουστάκι τους.

Η μπάλα του βορικού οξέος θα εξουδετερώσει την κατσαρίδα. Ένας αυξανόμενος αριθμός των κατσαρίδων θα έρθει κοντά στις μπάλες. Αρχικά, μπορεί να σκεφτείτε ότι αυτό το απλό τέχνασμα δεν έχει αποτελέσματα, αλλά μετά από μερικές εβδομάδες, θα καθαρίσετε ένα μεγάλο αριθμό νεκρών εντόμων και τελικά, θα εξαφανιστούν εντελώς.

Οι θηλυκές κατσαρίδες μπορούν να έχουν κάνει αυγά και να εκκολαφτεί μια νέα γενιά. Ως εκ τούτου, εάν χρειάζεται, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μετά από 6 μήνες.

Επιπλέον, μην ανησυχείτε για τις μπάλες του βορικού οξέος γύρω από το σπίτι σας, δεδομένου ότι είναι απολύτως ασφαλές για εσάς, την οικογένειά σας, τις γάτες σας, και τα σκυλιά. Το βορικό οξύ χρησιμοποιείται για την απολύμανση, αλλά δεν είναι τοξικό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share