Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μύγες και μυρμήγκια τέλος: 6+1 φυσικοί τρόποι για να φύγουν και να ησυχάσετε

Θα τα απομακρύνετε μια και καλή

11 Αυγούστου 2022 20:45
Μύγες και μυρμήγκια τέλος: 6+1 φυσικοί τρόποι για να φύγουν και να ησυχάσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μυγάκια και τα μυρμήγκια είναι πάντοτε μια... ενοχλητική παρουσία στο σπίτι. Δε σημαίνουν απαραίτητα πως είναι βρώμικο, αλλά μπορεί από κάπου να βρουν να «εισβάλουν» κι εμείς χρειάζεται να τα αντιμετωπίσουμε.

Κατά τους ειδικούς, μια μόνο εβδομάδα αρκεί ώστε τα μικρά αυτά ζωύφια να εκκολαφθούν και συνεπώς, να πολλαπλασιαστούν. Ένα θηλυκό γεννάει περισσότερα από εκατό αυγά τη μέρα! Κι εσύ μένεις να αναρωτιέσαι το πώς πραγματικά ξεφύτρωσαν στην κουζίνα σου. Αν τυχόν, λοιπόν, τα δεις να τριγυρίζουν, καλό είναι να τα ξεφορτωθείς όσο το δυνατό γρηγορότερα. Δυστυχώς, πέρα από την αισθητική, βλάπτουν και την υγιεινή του χώρου σου.

Μήπως η κουζίνα σου κοντεύει να γίνει αποικία αυτών των μικρών κι ενοχλητικών πλασμάτων; Εκτός από την επιλογή της οριστικής απεντόμωσης, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι που εύκολα μπορείς να ακολουθήσεις, προτού η κατάσταση χειροτερεύσει. Ήρθε η ώρα να βάλεις τέλος στη ζωή τους με 7 απλούς μα και φυσικούς τρόπους.

Κλείσε πόρτες & παράθυρα

Λένε πως «πρέπει να προσέχεις για να έχεις». Για να μην έχεις, λοιπόν, στην περίπτωσή μας παρέα αυτούς τους ενοχλητικούς επισκέπτες, φρόντισε να κλείνεις πόρτες και παράθυρα. Πιθανότατα εισέρχονται στο χώρο σου από κάποιο παράθυρο που έχει μείνει ανοιχτό ή πόρτα. Μπορεί ακόμη να τα μεταφέρεις κι εσύ ο ίδιος στην κουζίνα σου, υπό τη μορφή αυγών, παρέα με τα φρούτα της λαϊκής ή του σούπερ μάρκετ. Κράτα επομένως κλειστή κάθε πιθανή πύλη εισόδου τους στο χώρο σου. Παράλληλα, έλεγξε προσεκτικά για να βεβαιωθείς πως δεν κατάφεραν να περάσουν το κατώφλι της κουζίνας σου.

σπιτι-μυρμηγκια-εντομα-11-8

Κρύψε τα φρούτα σου

Ένας άλλος τρόπος για να αντιμετωπίσεις τα μυγάκια και τα μυρμήγκια στο σπίτι είναι να μην έχεις εκτεθειμένα τα φρούτα σου. Αν νιώθεις ότι τα φρούτα σου βρίσκονται σε απειλούμενη θέση, κράτησε τα κρυμμένα με όποιο τρόπο μπορείς να σκεφτείς. Το πιο απλό πράγμα που δύνασαι να κάνεις είναι να καλύψεις τη φρουτιέρα σου με μια πετσέτα. Μπορείς πιο αποτελεσματικά να αποθηκεύσεις τα φρούτα σου κάπου όπου δε θα είναι εύκολο να τα «μυρίσουν» τα εχθρικά μυγάκια.

Φτιάξε παγίδα από ξύδι

Εάν επιθυμείς να έρθει το τέλος για τα μυγάκια στην κουζίνα, χρησιμοποίησε ως όπλο σου το παντοδύναμο ξύδι. Βάλε σε ένα μπουκαλάκι, πλαστικό κατά προτίμηση, και γεμάτο κατά ⅓ με νερό, 10-20% ξίδι. Αφού δημιουργήσεις το μείγμα σου, άνοιξε το καπάκι του και άφησέ το να δράσει! Το θαυματουργό αυτό φυσικό προϊόν θα λειτουργήσει ως παγίδα. Τα μυγάκια έλκονται από το ξύδι με αποτέλεσμα, να εισέρχονται στο μπουκάλι και να πνίγονται!

Φτιάξε παγίδα από κρασί

Μπορείς τώρα να εξολοθρεύσεις τα μυγάκια εξίσου αποτελεσματικά έχοντας ως βοηθό σου το κρασί. Ακολούθησε την πάνω συμβουλή και γέμισε αυτή τη φορά μόνο με κόκκινο κρασί το μπουκάλι σου. Μπορείς ακόμη να βάλεις κρασί σε ένα μπολ και να το καλύψεις με μια διάφανη μεμβράνη για τα τρόφιμα. Τρύπησε τώρα τη μεμβράνη σου με μια οδοντογλυφίδα σε διάφορα σημεία. Τα μυγάκια θα μπουν από τις τρύπες στο μπολ σου και, μη μπορώντας να βγουν, θα πνιγούν στο κρασί.

Χρησιμοποίησε μηλόξυδο & υγρό πιάτων

Η ακόλουθη λύση μας έχει ως στοιχεία της το μηλόξυδο και το υγρό για τα πιάτα. Βρες τώρα ένα άδειο γυάλινο δοχείο μαρμελάδας ή μελιού και γέμισέ το ως τη μέση με μηλόξυδο. Πρόσθεσε δύο σταγόνες καθαριστικού για τα πιάτα και ανακαίνισε καλά το μείγμα σου. Μένει να το αφήσεις ανοιχτό πάνω στον πάγκο της κουζίνας σου και να περιμένεις. Μετά από κάμποση ώρα, θα διαπιστώσεις πως τα μυγάκια έχουν μπει στο βαζάκι κι επιπλέουν πνιγμένα πάνω στο υγρό!

Κράτησε τον πάγκο σου καθαρό

Επειδή τα μυγάκια δε συχνάζουν μόνο σε ώριμα φρούτα, μη ξεχνάς να καθαρίζεις τον πάγκο της κουζίνας σου. Λατρεύουν τους χυμένος χυμούς, τα ψίχουλα, τις σταγόνες από μέλι και μαρμελάδα, τα ίχνη από κρασί ή μπύρα στα άδεια και αφημένα μπουκάλια. Κι επειδή αγαπούν κάθε είδους υπόλειμμα φαγητού ή ποτού, πρέπει να φροντίζεις να διατηρείς καθαρό και περιποιημένο τον πάγκο της κουζίνας. Απομάκρυνε κάθε ύποπτη ουσία η οποία μπορεί να προσκαλέσει τα μυγάκια για επίθεση στην κουζίνα σου!

Κράτησε τον νεροχύτη σου καθαρό

Ένας καθαρός νεροχύτης συνιστά τόπο αφιλόξενο για τους μικρούς αυτούς εξερευνητές. Οφείλεις, λοιπόν, να τον καθαρίζεις σε καθημερινή βάση, απομακρύνοντας και το παραμικρό ψίχουλο ή υπόλειμμα που θα τραβήξει την προσοχή τους. Μην αρκείσαι στο νερό! Χρησιμοποίησε μπόλικη σαπουνάδα και κάνε το καθάρισμα σου πιο αποτελεσματικό. Γιατί να αφήνεις τα πιάτα σου για αργότερα, αφού μπορείς να τα πλύνεις τώρα; Κράτησε και το νεροχύτη σου καθαρό, και τα μυγάκια μακριά, αλλά και την κουζίνα σου σε τάξη!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share