Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έβαλε σαπούνι και λεμόνι στην κεραμική εστία και απαλλάχτηκε από ένα πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί όλους

Θα σας λύσει τα χέρια!

11 Αυγούστου 2022 17:57
Έβαλε σαπούνι και λεμόνι στην κεραμική εστία και απαλλάχτηκε από ένα πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί όλους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι περισσότερες κουζίνες πλέον διαθέτουν κεραμικές εστίες, οι οποίες μπορεί να κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους αλλά έχουν ένα μειονέκτημα... γρατζουνίζονται εύκολα.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε 3 βήματα που καθαρίζουν αποτελεσματικά το πλυντήριο πιάτο. Μην ανησυχείς όμως, υπάρχει τρόπος για να απαλλαγείς από τις βρωμιές και τις γρατζουνιές.

Σαπούνι και λεμόνι

Ένας φυσικός τρόπος, κατά το ήμισυ, για να καθαρίσεις την κεραμική εστία είναι το υγρό σαπούνι για τα πιάτα σε συνδυασμό με ένα λεμόνι. Αφού έχουν κρυώσει οι εστίες μαγειρέματος, αφαίρεσε τα πολλά πολλά και σαπούνισε απαλά με ένα σφουγγάρι την επιφάνεια.

Στη συνέχεια, κόψε ένα λεμόνι στη μέση και τρίψε την επιφάνεια με αυτό. Άφησε το μείγμα να ενεργοποιηθεί μόνο για λίγα λεπτά, καθώς το λεμόνι είναι αρκετά δραστικό. Έπειτα, με ένα πανί ή ένα σφουγγάρι βουτηγμένο σε χλιαρό νερό ξέπλυνε την επιφάνεια. Να φροντίζεις να βρέχεις συνεχώς το σφουγγάρι ή το πανί για να απομακρύνεις υπολείμματα που μπορούν να δημιουργήσουν γρατζουνιές στην κεραμική εστία σου χωρίς καν να το καταλάβεις. Τέλος, στέγνωσε την εστία με ένα χαρτί για να φανεί όμορφη και καθαρή.

κεραμικη-εστια-11-8

Ξύδι

Η κεραμική εστία έχει κάποιους εχθρούς. Αυτοί είναι οι επίμονοι λεκέδες όπως το καμένο γάλα και η ζάχαρη. Ειδικά η τελευταία, αφήνει γραμμές σα γρατζουνιές στην κεραμική εστία, αλλά το καλό είναι ότι με ένα καλό καθάρισμα εξαφανίζονται! Για να καταπολεμήσεις αυτούς τους εχθρούς χρησιμοποίησε ξύδι. Το ξύδι είναι ένα ακόμα φυσικό καθαριστικό το οποίο κάνει θαύματα. Το ξύδι θα βοηθήσει ώστε να μην κολλήσουν παραπάνω οι δύσκολοι αυτοί λεκέδες στην εστία σου.

Με το που χυθεί, λοιπόν, ένας από αυτούς τους λεκέδες, προσπάθησε να καθαρίσεις τα πολλά πολλά με ένα βρεγμένο πανί. Στη συνέχεια ρίξε απευθείας ξύδι για να μπορούν να βγουν ευκολότερα. Εάν έχεις ειδική ξύστρα για κεραμική εστία, χρησιμοποίησέ την μόλις κρυώσει λιγάκι η εστία. Αφού αφαιρέσεις τα υπολείμματα, πέρασε την επιφάνεια με ένα βρεγμένο πανί και ο λεκές θα έχει φύγει. Ωστόσο, η λύση αυτή ενδείκνυται για άμεση αντιμετώπιση του λεκέ.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share