Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022

Το έξυπνο τρικ για να κάνετε τις σχάρες του φούρνου να λάμψουν

Εύκολο και αποτελεσματικό κόλπο!

10 Αυγούστου 2022 10:27
Το έξυπνο τρικ για να κάνετε τις σχάρες του φούρνου να λάμψουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο φούρνος είναι μία από τις συσκευές που χρησιμοποιούμε περισσότερο στην κουζίνα. Εκεί μαγειρεύουμε και ζεσταίνουμε το φαγητό μας ή το αποθηκεύουμε μέχρι να φάμε. Παράλληλα, δείτε το απολαυστικό πιάτο με πατάτες και τυρί στο φούρνο που λιώνει στο στόμα.

Ωστόσο, είναι και ένα από τα πιο βρώμικα σημεία. Λάδι ή τροφές πετάγονται από τα ταψιά και κολλάνε στη σχάρα ή στα τοιχώματα με αποτέλεσμα δυσοσμία και καμμένα λίπη παντού. Γι' αυτό και ένας φούρνος θέλει πολύ καλό και συχνό καθάρισμα, κάτι που συχνά αμελούμε να κάνουμε. Θεωρούμε ότι είναι πολύ απαιτητικό και δύσκολο και έτσι το αφήνουμε για αργότερα.

Και αν οι περισσότερες από εσάς καθαρίζετε τα τοιχώματα, θεωρώντας ότι η σχάρα είναι μεγάλος μπελάς, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Το Homehacks μάς υποδεικνύει έναν απλό και έξυπνο τρόπο για να κάνουμε τις σχάρες του φούρνου να αστράφτουν από καθαριότητα.

φουρνοσ-καθαρισμα-10-8

Τι θα χρειαστείς:

  • Μια παλιά οδοντόβουρτσα ή σφουγγαράκι
  • Την μπανιέρα σου
  • Μια κούπα απορρυπαντικό ή υγρό πιάτων
  • Μια πετσέτα

Τι πρέπει να κάνεις:

  • Προετοίμασε την μπανιέρα

Αν οι σχάρες του φούρνου είναι μεγάλες και δεν χωρούν στον νεροχύτη σου, προτίμησε την μπανιέρα. Για να αποφύγεις χτυπήματα και γρατζουνιές, στρώσε μια πετσέτα μέσα πριν τοποθετήσεις τις σχάρες.

  • Προετοίμασε το καθαριστικό

Γέμισε τη μπανιέρα με ζεστό νερό και στη συνέχεια ρίξε μια κούπα από απορρυπαντικό. Αν χρησιμοποιήσεις σκόνη, διέλυσέ την πρώτα σε ξεχωριστό μείγμα πριν την ρίξεις στη μπανιέρα.

  • Μούλιασε τις σχάρες

Αφού αναμείξεις το νερό με το καθαριστικό διάλυμα, το επόμενο βήμα είναι να μουλιάσεις τις βρώμικες σχάρες για 6 ώρες ή όλη τη νύχτα. Θα μαλακώσουν οι σκληροί λεκέδες και θα φύγει το λίπος.

  • Σκούπισε τη βρωμιά

Βγάλε τις σχάρες από την μπανιέρα και με μια οδοντόβουρτσα ή σφουγγάρι, καθάρισε τη βρωμιά, απομακρύνοντάς την. Τοποθέτησε τις σχάρες πίσω στον φούρνο.

  • Καθάρισε την μπανιέρα

Μην ξεχάσεις την μπανιέρα σου. Βγάλε την πετσέτα και ξέπλυνε τους λεκέδες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share