Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022

Σκουριασμένα πλακάκια: Μαγειρική σόδα και λεμόνι τα κάνουν «καθρέφτη» στο λεπτό!

Το μυστικό κρύβεται σε αυτά τα υλικά

10 Αυγούστου 2022 10:00
Σκουριασμένα πλακάκια: Μαγειρική σόδα και λεμόνι τα κάνουν «καθρέφτη» στο λεπτό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα πλακάκια είναι ένα σημείο του σπιτιού με μεγάλες ανάγκες για καθαρισμό. Αν το καλοσκεφτείς, η καταπόνηση που δέχονται τα δάπεδα είναι καθημερινή. Πάμε τώρα στο κρίσιμο ερώτημα: “ πώς να καθαρίσω τα πλακάκια χωρίς να τα φθείρω παραπάνω, αλλά με τη σιγουριά ότι θα λάμψουν; Με την ευκαιρία, δείτε πως θα καθαρίσετε μέσα σε 5' το βουλωμένο σιφόνι μπανιέρας.

Υπάρχουν εύκολες συνταγές για τον καθαρισμό πλακιδίων, αλλά συχνά απαιτούνται επαναλήψεις και αρκετή υπομονή για να έχεις ικανοποιητικά αποτελέσματα. Όσο πιο δύσκολοι είναι οι λεκέδες στα πλακάκια, τόσο περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί για να καθαριστούν εντελώς.

Καθαρισμός ενάντια στη σκουριά με σόδα

μαγειρικη-σοδα-λεμονι-10-8

Η μαγειρική σόδα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος απέναντι σε δύσκολους λεκέδες. Είναι φιλική απέναντι στις περισσότερες επιφάνειες, ακόμα και στις μαρμάρινες. Αν αντιμετωπίζεις λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια του μπαλκονιού σου, η σόδα είναι κατάλληλη επιλογή. Ιδιαίτερα αν τη συνδυάσεις με λευκό ξύδι, η δράση της θα είναι ακόμα πιο σίγουρη. Άλλο ένα πλεονέκτημα του καθαρισμού με σόδα, είναι πως δε χρειάζεται πολύ χρόνο για να δράσει.

Άπλωσε μια στρώση μαγειρικής σόδας πάνω στα πλακάκια και άφησε τη να δράσει για μερικά λεπτά. Έπειτα, φτιάξε ένα μείγμα από χλιαρό νερό και λευκό ξύδι, βρέξε με αυτό ένα λεπτό σύρμα, ή μια βούρτσα και τρίψε τα πλακάκια. Τέλος, ξέβγαλε με καθαρό νερό. Αν η διαδικασία δεν πετύχει με την πρώτη προσπάθεια, μπορείς να ξαναπροσπαθήσεις, ή να δοκιμάσεις τον τοπικό καθαρισμό με λεμόνι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share