Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022

Πήρε μια χούφτα ζάχαρη και πασπάλισε τα φυτά - Θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Θα σας λύσει τα χέρια

9 Αυγούστου 2022 14:50
Πήρε μια χούφτα ζάχαρη και πασπάλισε τα φυτά - Θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τι θα συμβεί αν πάρετε μια χούφτα ζάχαρη και την ρίξετε πάνω στα φυτά σας; Ακούγεται περίεργο αλλά είναι ευφυέστατο! Παράλληλα, αυτό είναι το φυτό που θα κάνει το μπαλκόνι σου μοσχομύριστο

Τα φυτά στον κήπο μπορούν πολύ εύκολα να πέσουν θύματα διαφόρων μικροσκοπικών παρασίτων και σκουληκιών. Για την αντιμετώπισή τους με φυσικό τρόπο, ισχύουν περίπου 2,5 κιλά ζάχαρης για κάθε 250 τ.εκ. του κήπου. Η ζάχαρη θα τροφοδοτήσει μικροοργανισμούς, που θα αυξήσουν την οργανική ύλη του εδάφους, καθιστώντας τον κήπο ένα εχθρικό περιβάλλον για τα παράσιτα.

Τέλος, μπορείτε να ρίξετε στα φυτά σας άχνη ζάχαρη και κατακάθι από καφέ, που θα εμποδίσουν τα φύλλα να κιτρινίσουν.

Ούτε πόθος, ούτε κρασούλα: Αυτό το φυτό πρέπει να βάλετε σπίτι σας για να δείτε τη ζωή σας να αλλάζει!

Αρκετοί άνθρωποι που αγαπάνε τα φυτά, φροντίζουν να έχουν πολλά στον προσωπικό τους χώρο και από διάφορα είδη. Παρ' όλα αυτά, κάποια από τα αγαπημένα μας φυτά φημολογείται ότι δίνουν θετική ενέργεια και ελκύουν θετικές αλλαγές στη ζωή μας.

Δείτε επίσης: Πετάξτε το τώρα από το σπίτι: Αυτό είναι το φυτό που φέρνει γρουσουζιά και κακοτυχία

Δύο από τα τυχερά φυτά είναι η κρασούλα και ο πόθος, τα οποία μάλιστα είναι αρκετά εύκολα στο να τα διατηρήσετε ζωντανά. Ωστόσο, υπάρχει ένα επιπλέον, που το αγνοούν οι περισσότεροι. Ο λόγος για το σπαθίφυλλο!

Το σπαθίφυλλο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου. Το εντυπωσιακό άσπρο χρώμα του, δημιουργεί μία πολύ ελκυστική αντίθεση με το σκούρο πράσινο χρώμα των φύλλων του που το κάνει να ξεχωρίζει. Με καταγωγή από την κεντρική και νότια Αμερική, το σπαθίφυλλο είναι γνωστό και ως “κρίνος της ειρήνης” (peace lily), καθώς θυμίζει τη λευκή σημαία που αποτελεί σύμβολο ανακωχής και αγνότητας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share