Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022

Κιτρινίλα και βρωμιά στο καπάκι της λεκάνης; Πιο αστραφτερό από ποτέ με τον πιο εύκολο τρόπο

Δεν είχαμε ιδέα!

9 Αυγούστου 2022 14:32
Κιτρινίλα και βρωμιά στο καπάκι της λεκάνης; Πιο αστραφτερό από ποτέ με τον πιο εύκολο τρόπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καπάκι λεκάνης πολλές φορές γίνεται κίτρινο από την πολυκαιρία ή έχει λεκέδες που δεν φεύγουν. Αν το καπάκι της λεκάνης σας είναι κιτρινισμένο, εμείς σας έχουμε τον τρόπο για να το καθαρίσετε και να ξαναγίνει λευκό!

Πολλές φορές η λεκάνη και το καπάκι λεκάνης, εμφανίζουν λεκέδες που δεν μπορούν να αφαιρεθούν τόσο εύκολα. Αυτοί οι λεκέδες είναι είτε λεκέδες που προκλήθηκαν από κάποια βρωμιά, είτε εξαιτίας της πολυκαιρίας.

Δείτε επίσης: Βούλωσε η λεκάνη; Με ξύδι και ακόμη 1 φυσικό υλικό δίνετε τέλος στο πρόβλημα

Όπως και να ‘χει είναι γνωστό ότι η λεκάνη της τουαλέτας είναι από τα πιο βρώμικα σημεία μέσα στο σπίτι. Είναι λοιπόν σίγουρα πολύ σημαντικό τόσο για αισθητικούς όσο και για λόγους υγείας, να κρατάμε το καπάκι της λεκάνης πεντακάθαρο και ολόλευκο.

Όμως η καθαριότητα στο καπάκι λεκάνης δεν είναι πάντα τόσο εύκολη υπόθεση και όσων αφορά την τσέπη μας και όσων αφορά τα χημικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε αλλά και τα αποτελέσματά τους.

Πώς μπορούμε να καθαρίσουμε το καπάκι λεκάνης;

λεκανη-μπανιο-9-8

Η αλήθεια είναι πως ο καθαρισμός στο καπάκι λεκάνης δεν είναι εύκολη υπόθεση διότι διαθέτει πολλές λεπτομέρειες που είναι εύκολο να μην τις δούμε ή να τις αγνοήσουμε. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να προσέξετε κάθε σημείο αν θέλετε να προχωρήσετε σε έναν ολοκληρωμένο καθαρισμό για την λεκάνη σας.

Για αρχή θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αντισηπτικό για να απαλλαγούμε από την εύκολη βρωμιά και τα μικρόβια. Υπάρχουν αντισηπτικά στην αγορά που κάνουν και για καθαρισμό επιφανειών και μπορείτε να προμηθευτείτε αυτά.

Αφού ολοκληρώσουμε την απολύμανση, ανασηκώνουμε το καπάκι λεκάνης και ρίχνουμε ένα προϊόν που σκοτώνει τα μικρόβια στο μπολ της τουαλέτας. Δεν ξεχνάμε να ρίξουμε το προϊόν και στις άκρες και στις εσοχές. Χρησιμοποιούμε στην συνέχεια την βούρτσα της τουαλέτας και απλώνουμε το προϊόν στα μέρη που δεν έφτασε με το χέρι.

Έπειτα ανακατεύουμε το λευκαντικό με μία ίση ποσότητα νερού και ακολουθούμε τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία του λευκαντικού. Απλώνουμε με προσοχή στο κάθισμα, στο καπάκι και στις πλευρές της λεκάνης αυτό το μείγμα. Είναι σημαντικό να κάνουμε αυτή την δουλειά φορώντα πάντα γάντια.

Στην συνέχεια ξεπλένουμε τις περιοχές από το μείγμα και σκουπίζουμε τις περιοχές με ένα καθαρό και στεγνό πανί. Έτσι, το λευκαντικό – κοινώς χλωρίνη – δε θα έρθει σε επαφή με τα χέρια και το δέρμα μας όταν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε την λεκάνη. Αφήνουμε να περάσει μισή ώρα μετά τον καθαρισμό της λεκάνη με την χλωρίνη. Μετά την μισή ώρα ξεπλένουμε τα υλικά που χρειάστηκε για να καθαρίσουμε την λεκάνη.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share