Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γέμισε ένα κουβά με ξύδι και άφησε μέσα τη σφουγγαρίστρα όλο το βράδυ - Η «επανάσταση» στη φρεσκάδα του σπιτιού!

Θαυματουργό!

9 Αυγούστου 2022 08:49
Γέμισε ένα κουβά με ξύδι και άφησε μέσα τη σφουγγαρίστρα όλο το βράδυ - Η «επανάσταση» στη φρεσκάδα του σπιτιού!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μερικές φορές όσο κι αν καθαρίσουμε ένα χώρο η δυσοσμία επιμένει και δεν ξέρουμε από που προέρχεται.

Η δυσοσμία συνήθως προέρχεται από τη σφουγγαρίστρα και μη βιαστείτε να κατηγορήσετε τους κατασκευαστές των απορρυπαντικών. Υπάρχει ο πιο απλός, φυσικός και γρήγορος τρόπος να κάνετε τη σφουγγαρίστρα σας να μυρίζει σαν καινούρια με ένα και μοναδικό υλικό που έχετε στην κουζίνα σας. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά, το ξύδι.

Το ξύδι έχουμε δει άπειρες φορές πόσο θαυματουργό μπορεί να φανεί σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ρίξετε στο νεροχύτη σας μαγειρική σόδα με ξύδι. Για ακόμη μια φορά λοιπόν το ξύδι θα μας δείξει τις ευεργετικές του ιδιότητες προσφέροντάς μας και πάλι τη μυρωδιά της καθαριότητας. Κοιτάξτε πόσο απλό είναι.

Κατ’αρχάς, ξεπλύνετε τη σφουγγαρίστρα σας με ζεστό νερό, ειδικά αν την έχετε χρησιμοποιήσει πρόσφατα για να μαζέψετε γάλα, χυμό ή καφέ.Έτσι θα ξεφορτωθείτε τα υπολείμματα που είναι υπεύθυνα για την άσχημη μυρωδιά της. Στη συνέχεια, στραγγίξτε την καλά και αφήστε την να στεγνώσει σε ανοιχτό χώρο.

Αφού στεγνώσει, γεμίστε τον κουβά της με 1 λίτρο νερό και 1 λίτρο λευκό ξίδι. Αφήστε την να μουλιάσει για 30-40 λεπτά και το ξίδι θα την απολυμάνει σε βάθος. Τέλος, στραγγίξτε την καλά κι αφήστε την σε εξωτερικό χώρο να στεγνώσει. Όταν την χρησιμοποιήσετε και πάλι θα εντυπωσιαστείτε με την απίστευτα φρέσκια μυρωδιά της!

σφουγγαρισμα-σπιτι-καθαριοτητα-9-8

Γέμισε ένα δοχείο με ξύδι και έβαλε μέσα όλες τις παγοθήκες του - Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει

Το καλοκαίρι βρίσκεται εδώ για τα καλά με τη θερμοκρασία στα ύψη και όπως είναι φυσικό όλοι μας αναζητάμε κάτι δροσερό να πιούμε συνεπώς ροφήματα που περιλαμβάνουν παγάκια. Τα παγάκια στο σπίτι μας πολλές φορές έχουν μια περίεργη μυρωδιά που δεν γνωρίζουμε πού οφείλεται.

Οι παγοθήκες συνήθως είναι κατασκευασμένες είτε από πλαστικό είτε από σιλικόνη, υλικά που εύκολο αναπτύσσουν μικρόβια έως και μύκητες. Μην βιαστείτε να τις πετάξετε, υπάρχει λύση και βρίσκεται στο... ξύδι. Το ξύδι είναι ένα υλικό που πλέον αποτελεί το δεξί μας χέρι σε θέματα καθαριότητας μιας και είναι ένα μικρό "θαύμα", για παράδειγμα, δείτε εδώ τι μπορεί να κάνει στο νεροχύτη σας.

Κάτι αντίστοιχο λοιπόν θα κάνει και για τις παγοθήκες σας. Γεμίστε ένα μπολ με λευκό ξύδι ή μηλόξυδο, βυθίστε μέσα την παγοθήκη σας και αφήστε την εκεί για όλο το βράδυ. Ξεπλύντε τη με άφθονο νερό και δυσοσμία.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share