Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

To «θαυματουργό» ξύδι: Σε ποιες επιφάνειες δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε

Δώστε βάση!

8 Αυγούστου 2022 15:33
To «θαυματουργό» ξύδι: Σε ποιες επιφάνειες δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ξύδι πέρα από τις γευστικές του ιδιότητες, χρησιμεύει και ως φυσικό καθαριστικό, καθώς εξουδετερώνει τα μικρόβια και καθαρίζει αποτελεσματικά, ακόμα και τις πιο δύσκολες επιφάνειες. Ωστόσο, η χρήση του θα πρέπει να γίνεται με σύνεση, δεδομένου ότι δεν ενδείκνυται για όλες τις επιφάνειες και όλα τα σημεία.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το «δαιμόνιο» κόλπο με το ξύδι για να μη μυρίζει άσχημα το πάτωμά σας μετά το σφουγγάρισμα

Δες παρακάτω ποιες επιφάνειες δεν πρέπει ποτέ να καθαρίσεις με ξύδι:

Γρανίτης και μάρμαρο

Τα όξινα καθαριστικά μπορούν να χαράξουν την επιφάνεια από γρανίτη ή μάρμαρο και να αφήσουν πίσω τους ένα θαμπό ή αποχρωματισμένο σημείο.

Καλό θα ήταν αυτές οι επιφάνειες να καθαρίζονται με χλιαρό νερό και λίγες σταγόνες σαπούνι. Πολύ βασικό είναι να θυμάσαι πως μόλις τελειώσεις με το καθάρισμα θα πρέπει να σκουπίσεις πολύ καλά την επιφάνεια ώστε να μην υπάρχει νερό.

Κερωμένα έπιπλα

To «θαυματουργό» ξύδι: Σε ποιες επιφάνειες δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε

Πολλά από τα έπιπλα που έχεις επιδιορθώσει είναι πιθανό να έχουν μία στρώση ειδικού κεριού για προστασία και λάμψη. Αν εσύ αποφασίσεις να τα καθαρίσεις με ξύδι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αφαιρέσεις το κερί και να διώξεις μακριά τη λάμψη τους.

Πλακάκια από πέτρα

Ωραία η πλάκα Καρύστου που έβαλες αλλά ποτέ δεν πρέπει να την καθαρίσεις με ξύδι ή λεμόνι γιατί η πέτρα θα διαβρωθεί.

Ξύλινα πατώματα

Είναι πολύ πιθανό αν χρησιμοποιήσεις ξύδι μέσα στο διάλυμα για το καθάρισμα του ξύλινου πατώματος να χαλάσεις το φινίρισμα με αποτέλεσμα κάθε επόμενο καθάρισμα να το φθείρει.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share