Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022

Σας έχουμε τη λύση: Έτσι θα αφαιρέσετε τις γρατζουνιές από την κεραμική εστία

Τι πρέπει να κάνετε

8 Αυγούστου 2022 13:30
Σας έχουμε τη λύση: Έτσι θα αφαιρέσετε τις γρατζουνιές από την κεραμική εστία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το να αποκτήσει η κεραμική σας εστία μια γρατζουνιά είναι πολύ εύκολο. Το να εξαφανίσετε, όμως, δεν είναι και τόσο απλό ενώ μερικές φορές είναι και ακατόρθωτο.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Κάντε την κεραμική εστία να αστράψει: Tips για να καθαρίσετε σωστά τις επιφάνειες από διάφορους λεκέδες

Τις περισσότερες φορές η ζάχαρη είναι αυτή που μπορεί να αφήσει κάποιες γραμμές πάνω στην εστία σας. Με ένα καλό καθάρισμα αυτές οι γραμμές μπορούν να εξαφανιστούν. Ρίξτε πάνω στην εστία σας χλιαρό νερό, αφήστε το για λίγο να μαλακώσει η επιφάνεια και έπειτα ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα. Περάστε την επιφάνεια με ένα σφουγγάρι και οι γρατσουνιές σας θα γίνουν παρελθόν.

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξαφανίσετε τις γραμμές από την εστία σας

Σας έχουμε τη λύση: Έτσι θα αφαιρέσετε τις γρατζουνιές από την κεραμική εστία

Αν οι γρατσουνιές είναι πιο βαθιές τότε δυστυχώς δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Μπορείτε, όμως, να σώσετε την εστία σας από μελλοντικές γρατσουνιές.

Μάθετε να χρησιμοποιείτε πάντα σκεύη με λείες βάσεις. Μην σέρνετε ποτέ τα σκεύη σας. Σηκώνετε τα αν θέλετε να τα μετακινήσετε.

Εάν σας πέσει πάνω ζάχαρη ή μέλι σκουπίστε αμέσως.

Έχετε πάντα καθαρή την κεραμική σας κουζίνα. Μην την αφήνετε βρώμικη ούτε για μια ώρα.

«Εφιάλτης» στην κουζίνα... τέλος: Ο ευκολότερος τρόπος για να καθαρίσετε τις κεραμικές εστίες!

Αν έχετε λίγο χρόνο στη διάθεσή σας μάλλον έχει έρθει η ώρα να κάνετε ένα καλό καθάρισμα στις κεραμικές σας εστίες.

Αν είστε από τις νοικοκυρές που μαγειρεύουν συνεχώς τότε οι κεραμικές σας εστίες θα χρειάζονται συχνό καθάρισμα. Δείτε πώς μπορείτε να τις λάμψετε μέσα σε μερικά λεπτά ακολουθώντας τα tips που σας δίνουμε.

Δείτε επίσης: Το έξυπνο και εύκολο κόλπο για να μην βουλώσει ξανά ο νεροχύτης

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • ξύδι
  • μαγειρική σόδα
  • μια παλιά εφημερίδα

Ξεκινήστε ρίχνοντας πάνω στις εστίες σας μια στρώση ξίδι. Ρίξτε από πάνω μαγειρική σόδα και δείτε να δημιουργείται ένας αφρός. Αυτός ο αφρός είναι που θα κάνει όλη τη δουλειά.

Αφήστε το μείγμα να δράσει για μερικά λεπτά και έπειτα πάρτε ένα κομμάτι εφημερίδας και αρχίστε να τρίβετε με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αντικαταστήστε την εφημερίδα σας μόλις μαλακώσει πολύ. Αφού περάσετε όλη την επιφάνεια με ένα στεγνό πανί αφαιρέστε όλο το μείγμα ξιδιού-μαγειρικής σόδας. Περάστε άλλη μια με ένα καθαρό πανί και η εστία σας θα λάμψει.

καθαρισμα-κεραμικησ-εστιασ-2-8

5+1 tips για να γίνει το πλύσιμο των πιάτων παιχνιδάκι

Είναι μια από τις οικιακές δουλειές που μισούν οι περισσότερες νοικοκυρές ειδικά αν δεν έχουν πλυντήριο πιάτων.

Παράλληλα, δείτε το οικολογικό κόλπο με 2 υλικά για να μοσχοβολά πάντα το πλυντήριο πιάτων

Πέρα, όμως, από το να τρώτε μόνο σε πλαστικά πιάτα και να παραγγέλνετε μονίμως απ’έξω για να αποφύγετε το πλύσιμο των πιάτων -πράγμα που δεν κάνει καλό ούτε στο περιβάλλον ούτε στην τσέπη σας- δείτε μερικά tips που πρέπει να υιοθετήσετε.

Πλένετε πιάτα καθώς μαγειρεύετε

Πλένετε τα πιάτα καθώς μαγειρεύετε ή αμέσως μετά το μαγείρεμα. Μην τα αφήνετε ποτέ για αργότερα. Θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα θα το κάνετε αν θέλετε να απολαύσετε το φαγητό σας ζεστό. Το μόνο που θα σας έχει μείνει να πλύνετε μετά είναι τα πιάτα που φάγατε και το σκεύος που μαγειρέψατε.

Μην έχετε πολλά πιάτα στα ντουλάπια σας

Αν έχετε μόνο 4 πιάτα δεν θα μπαίνετε στον πειρασμό να αφήνετε πολλά άπλυτα γνωρίζοντας ότι έχετε κι άλλα για να βγάλετε σε περίπτωση που τα τέσσερα είναι για πλύσιμο. Έχετε μόνο 4 πιάτα, 4 μπολ, 4 ποτήρια και 4 μαχαιροπήρουνα.

Κάντε το πλύσιμο πιο διασκεδαστικό

Βάλτε το tablet ή το laptop κοντά σας την ώρα που πλένετε έτσι ώστε να βλέπετε κάτι που σας αρέσει κατά τη διάρκεια του πλυσίματος. Έτσι θα τελειώσετε πριν καν το καταλάβετε.

Μαγειρεύετε φαγητά που μπορούν να είναι έτοιμα με τη χρήση ενός μόνο σκεύους

Έτσι δεν θα λερώνετε πολλά σκεύη και πιάτα κατά την προετοιμασία του φαγητού σας.

Αφήνετε τα πάντα να μουλιάζουν σε ζεστό σαπουνόνερο

Ξεπλένετε όλα τα πιάτα με το που τα χρησιμοποιείτε έτσι ώστε να μην κολλάνε φαγητά πάνω τους και βάζετέ τα στον νεροχύτη τον οποίο έχετε γεμίσει με ζεστό νερό και υγρο πιάτων. Μέχρι να φάτε θα έχουν μουλιάσει τόσο που το πλύσιμό τους θα σας φαίνεται παιχνιδάκι.

Μην αφήνετε τον νεροχύτη γεμάτο όλη νύχτα

Υποσχεθείτε στον εαυτό σας πως όσο κι αν βαριέστε δεν θα αφήνετε άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη σας πριν πάτε για ύπνο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share