Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πώς αλλιώς; Δείτε πως θα καθαρίσετε τον καναπέ σας με μαγειρική σόδα

Δώστε βάση!

8 Αυγούστου 2022 09:55
Πώς αλλιώς; Δείτε πως θα καθαρίσετε τον καναπέ σας με μαγειρική σόδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαγειρική σόδα, αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα αποτελεσματικό καθαριστικό για την κουζίνα, το μπάνιο αλλά και για άλλα σημεία του σπιτιού.

Για παράδειγμα, εκτός από τον καθαρισμό των στρωμάτων του κρεβατιού μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και στον καναπέ για να απομακρύνετε οσμές, ακάρεα και σκόνη.

Προφανώς και δεν μπορεί να απομακρύνει λεκέδες, ωστόσο, πασπαλίζοντας τους με μαγειρική σόδα ενδέχεται να βγουν πιο εύκολα με στεγνό καθάρισμα ή σαπουνάδα.

Είναι η μαγειρική σόδα η καλύτερη επιλογή για τον καναπέ;

Πώς αλλιώς; Δείτε πως θα καθαρίσετε τον καναπέ σας με μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές που υπάρχουν στον καναπέ. Σύμφωνα με την Melissa Maker, υπεύθυνη του Clean My Space στο Lifehacker καλό είναι να σκουπίζετε τακτικά τον καναπέ με την ηλεκτρική σκούπα έτσι ώστε να μην συσσωρεύονται σκόνες και βακτήρια που προκαλούν οσμές.

Για να χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα:

  • Ξεκινήστε σκουπίζοντας τον καναπέ σας με ένα στεγνό, καθαρό πανί ή καθαρή άκαμπτη βούρτσα για να απομακρύνετε τυχόν σκόνη.
  • Στη συνέχεια, ρίξτε ένα λεπτό στρώμα μαγειρικής σόδας στον καναπέ και αφήστε να δράσει για 15 έως 20 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τη μαγειρική σόδα με πανί. Προσοχή να μην είναι βρεγμένο γιατί η μαγειρική σόδα θα κολλήσει στον καναπέ. Στη συνέχεια περνάτε τον καναπέ με την ηλεκτρική σκούπα έτσι ώστε να αφαιρεθεί όλη η σκόνη σόδας.
  • Εάν υπάρχουν λεκέδες, καθαρίστε τους με ένα καθαρό πανί και διάλυμα καθαρισμού που είναι κατάλληλο για το ύφασμα του καναπέ.

Αναζητήστε μια ετικέτα στον καναπέ σας, η οποία θα προσδιορίζει ότι ανήκει σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες:

  • W: Μπορείτε να χρησιμοποιείτε νερό (ή προϊόντα με βάση το νερό) για καθαρισμό.
  • S: Μόνο καθαριστικό χωρίς νερό με βάση διαλύτη σε ύφασμα.
  • SW ή WS: Είτε νερό είτε καθαριστικό διαλυτών είναι ασφαλές για τον καθαρισμό.
  • X: Καθαρίστε μόνο με ηλεκτρική σκούπα ή ελαφρύ βούρτσισμα.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share