Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Τέλος ο «εφιάλτης» του σεντονιού: Κι όμως υπάρχει κρεβάτι που στρώνεται μόνο του! (Video)

Απίστευτο!

6 Αυγούστου 2022 18:00
Τέλος ο «εφιάλτης» του σεντονιού: Κι όμως υπάρχει κρεβάτι που στρώνεται μόνο του! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια ισπανική εταιρεία κατασκευής επίπλων παρουσιάζει το πρώτο αυτοματοποιημένο κρεβάτι στον κόσμο που στρώνεται μόνο του!

Το κρεβάτι ισιώνει το πανωσέντονο και τοποθετεί τα μαξιλάρια στην εντέλεια μέσα σε λιγότερο από 50 δευτερόλεπτα και «τραβά» το πάπλωμα μέχρι το κεφαλάρι του κρεβατιού, ενεργοποιώντας έναν μηχανικό βραχίονα με δύο κυλίνδρους.

Τα μαξιλάρια ανασηκώνονται, για να μπει το σεντόνι από κάτω, και τοποθετούνται ξανά στη θέση τους στος τέλος της διαδικασίας.

αυτοματο-στρωσιμο-σεντονι-κρεβατι-6-8

Το καλύτερο από όλα είναι ότι το κρεβάτι διαθέτει σύστημα ασφαλείας που αποτρέπει την «τακτοποίηση» όσο το άτομο κοιμάται ή είναι ξαπλωμένο.

Ένας διακόπτης στο κάτω μέρος του κρεβατιού προσφέρει δύο ρυθμίσεις: Χειροκίνητα και αυτόματα, όπου η τελευταία μπορεί να ανιχνεύσει το «άδειασμα» του κρεβατιού και να ενεργοποιήσει το «στρώσιμο» μετά από 3 δευτερόλεπτα.

Όσο για το design; Μοντέρνο, με λιτές γραμμές, το «αυτοεξυπηρετούμενο» κρεβάτι ταιριάζει σε κάθε χώρο και διάθεση! Και για του λόγου το αληθές, μπορείτε να πάρετε μια γεύση στο ακόλουθο βίντεο

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να στρώνουμε το κρεβάτι μας κάθε μέρα!

Έρευνες έχουν δείξει πως το να στρώνεις καθημερινά το κρεβάτι σου έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία σου. Το ζήτημα είναι και πρακτικό. Μαζεύεις και οργανώνεις το χώρο σου. Κι αυτό δεκτό. Κι έτσι εσύ κάθε πρωί που ξυπνάς, πριν φύγεις για τη δουλειά, βάζεις στη σωστή θέση το μαξιλάρι-διπλώνεις τα σεντόνια-στρώνεις το κρεβάτι.

Από σήμερα και στο εξής το πρόγραμμα αλλάζει και θα κλείσεις το μάτι στη ρουτίνα. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα θα αφήνεις το κρεβάτι σου ανακατεμένο. Όχι μόνο δε θα το στρώνεις επιμελώς αλλά θα αναποδογυρίζεις και τα παπλώματά σου.

«Αφήνοντας ένα κρεβάτι άστρωτο κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά στην υγειά σου. Φεύγει η υγρασία από τα σεντόνια και το στρώμα με αυτό τον τρόπο», δηλώνει ο Dr. Stephen Pretlove.

Λόγω της σκόνης που αιωρείται στην ατμόσφαιρα, το στρώμα και τα σεντόνια φέρουν κάποιους ακίνδυνους μικροοργανισμούς, όπως μύκητες, βακτήρια και ακάρεα. Με το να στρώνεις το κρεβάτι σου αμέσως μετά τον ύπνο δεν αφήνεις περιθώριο να «αναπνεύσει».

Πέρα από το άστρωτο κρεβάτι καλό θα ήταν να αερίζεις το δωμάτιο που κοιμάσαι κάθε μέρα και να αλλάζεις σεντόνια μία φορά την εβδομάδα. Έτσι οι μικροοργανισμοί που φωλιάζουν στο στρώμα θα παραμείνουν ακίνδυνοι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share