Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Από την κουζίνα στην τουαλέτα: Πώς το ξύδι εξουδετερώνει το πουρί από τη λεκάνη

Θαυματουργό μαγειρικό υλικό!

5 Αυγούστου 2022 22:01
Από την κουζίνα στην τουαλέτα: Πώς το ξύδι εξουδετερώνει το πουρί από τη λεκάνη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά αλλά μερικές φορές όσο σχολαστικοί και αν είστε δεν μπορείτε να ξεφύγετε από κάποιες καταστάσεις. Για παράδειγμα δεν μπορείτε να ξεφύγετε από το ενοχλητικό πουρί που πιάνει η λεκάνη της τουαλέτας.

Πολύ συχνό πρόβλημα σε όλα τα μπάνια, όσο καθαρά και αν τα διατηρούμε, είναι ενοχλητικό και επίμονο. Το πουρί στον πάτο της λεκάνης είτε το πουρί στο χείλος της λεκάνης είναι αρκετά συχνό πρόβλημα με δύσκολη αντιμετώπιση. Ωστόσο μπορείτε να το απομακρύνετε με φυσικό και οικονομικό τρόπο.

Ξύδι

Το «θαυματουργό» ξίδι καθαρίζει τη λεκάνη της τουαλέτας σας από το πουρί. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε αρκετό ξίδι στη λεκάνη και να το αφήσετε να δράσει μια ολόκληρη νύχτα. Το επόμενο πρωί ξεπλύνετε καλά και σκουπίστε με τη βούρτσα που έχετε για να καθαρίζετε τη λεκάνη της τουαλέτας.

Έβαλε ξύδι στα μαλλιά της και έγιναν πιο λαμπερά από ποτέ

μαλλια-λαμψη-5-8

Κάθε γυναίκα προσέχει τα μαλλιά της σαν τα μάτια της. Θέλει να είναι όμορφα, λαμπερά και μεταξένια. Κάποια μικρά μυστικά ομορφιάς μπορούν να βοηθήσουν τα μαλλιά να γίνουν λαμπερά. Πρόκειται για μυστικά που όλες οι γυναίκες θα λατρέψουν. Ένα πολύ χρήσιμο μυστικό ομορφιάς κρύβεται στο ξύδι και την χρήση του. Το ξύδι μπορεί να έχει πολύ ευεργετικά αποτελέσματα στα μαλλιά.

Οι ιδιότητες που έχει το μηλόξυδο και το λευκό ξύδι στα μαλλιά

Τόσο το άσπρο ξύδι, όσο και το ξύδι από μηλίτη έχουν ποικίλα κοινά οφέλη στα μαλλιά, αλλά και μικρές διαφορές μεταξύ τους. Η πιο απλή είναι αυτή της μυρωδιάς. Το λευκό ξύδι έχει πιο έντονο άρωμα, ενώ το μηλόξυδο για τους περισσότερους είναι πιο ευχάριστο. Ωστόσο, η μυρωδιά του δεν πρέπει να σας προβληματίζει καθόλου. Μόλις στεγνώσουν τα μαλλιά σας θα έχει φύγει εντελώς.

Από εκεί και πέρα, το ξύδι από μηλίτη διαθέτει περισσότερες βιταμίνες (B, C) και μεταλλικά στοιχεία (όπως το κάλιο), χωρίς αυτό να σημαίνει πως το άσπρο δεν είναι εξίσου αποτελεσματικό. Από την άλλη μεριά, το λευκό ξύδι είναι προτιμότερο στα βαμμένα μαλλιά, καθώς δεν τα ξεθωριάζει.

Θεραπευτικές ιδιότητες

Ρύθμιση του pH στο τριχωτό της κεφαλής κάνοντας τα μαλλιά πιο απαλά και λαμπερά

Λόγω της όξινης σύστασης του έχει την ικανότητα να χαμηλώνει το pH της τρίχας, αλλά και του δέρματος, το οποίο συνήθως ανεβαίνει από τη χρήση σαμπουάν και άλλων καλλυντικών προϊόντων με αλκαλικότητα. Η αυξημένη τιμή pH (πάνω από το 4-5 που είναι το φυσιολογικό για το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά) οδηγεί σε άτονες, θαμπές και φριζαρισμένες τρίχες που σπάνε εύκολα.

Αν λοιπόν εφαρμόσετε λίγο ξύδι ως μάσκα στα μαλλιά σας, έτσι επανέρχεται το όξινο pH της επιδερμίδας που είναι όμοιο με αυτό των φυσικών ελαίων και λειαίνεται η εξωτερική επιφάνεια της τρίχας, κλείνοντας τα λέπια της.

Επομένως, μην ανησυχείτε πως το ξύδι (με λογική χρήση πάντα) θα κάνει κακό στα μαλλιά σας ή το δέρμα. Ίσα ίσα που με αυτό τον απλό φυσικό τρόπο κάνετε τα μαλλιά πιο λαμπερά, υγιή και απαλά, αφού το φως αντανακλάται καλύτερα στην επιφάνεια τους. Επίσης, οι φυσιολογικές αυτές συνθήκες ευνοούν την ενυδάτωση και την ενδυνάμωση της τρίχας, διευκολύνοντας το ξεμπέρδεμα.

Απολέπιση στο δέρμα του κεφαλιού απομακρύνοντας τα κατάλοιπα των προϊόντων

μαλλια-λαμψη-5-8

Το ξύδι στα μαλλιά αποτελεί ένα φυσικό καθαριστικό και απολεπιστικό προϊόν που απομακρύνει όλα τα κατάλοιπα από το σαμπουάν, το μαλακτικό και τα άλλα καλλυντικά προϊόντα που χρησιμοποιείτε και ενδέχεται να μην έχουν ξεπλυθεί πλήρως με το νερό. Παράλληλα κάνει απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής και ανοίγει τους φραγμένους πόρους από τα νεκρά κύτταρα και τα άλλα κατάλοιπα.

Πιο συγκεκριμένα, το ξύδι περιέχει άλφα υδροξύ οξύ που βοηθά στην απολέπιση. Επίσης, έχει αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριδιακή και αντιμυκητιασική δράση, η οποία αντιμετωπίζει την πιτυρίδα και τις άλλες δερματικές παθήσεις του τριχωτού, καταπολεμώντας παράλληλα την ξηροδερμία και την φαγούρα στο κεφάλι.

Αντιμετωπίζει το φριζάρισμα, την τριχόπτωση και την ψαλίδα βοηθώντας τα μαλλιά να μακρύνουν γρηγορότερα

Το λευκό ξύδι, αλλά και το μηλόξυδο, έχουν μαλακτικές ιδιότητες που κλείνουν τα λέπια της τρίχας. Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζεται το φριζάρισμα και το ξεμπέρδεμα γίνεται παιχνιδάκι. Μετά την χρήση του, τα μαλλιά είναι απαλά και πολύ πιο δυνατά. Έτσι, προστατεύονται από τη θραύση και τη δημιουργία ψαλίδας.

Επιπλέον, η ενδυνάμωση της τρίχας, αλλά και η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής που προσφέρει το ξύδι στα μαλλιά, βελτιώνει την υγιή ανάπτυξη των τριχών και των θυλάκων τους, αντιμετωπίζοντας παράλληλα την τριχόπτωση.

Οι πλούσιες σε ποσότητα βιταμίνες και τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά που έχει το ξύδι εισχωρούν στο δέρμα του κεφαλιού και το θρέφουν.

Χαρίζει πλούσιο όγκο και όμορφες μπούκλες στα μαλλιά

Σε αντίθεση με τα προϊόντα σιλικόνης και άλλα καλλυντικά που βαραίνουν την τρίχα, το ξύδι τείνει να την κάνει πιο ανάλαφρη. Έτσι, τα μαλλιά διατηρούν τον πλούσιο όγκο τους, την ελαστικότητα, αλλά και τις καλοσχηματισμένες μπούκλες.

Προσφέρει πρόληψη και αντιμετώπιση για ψείρες

Μια από τις φυσικές θεραπείες για την αντιμετώπιση, αλλά και την πρόληψη σχετικά με τις ψείρες και κόνιδες είναι το ξύδι στα μαλλιά. Θεωρείται ιδανικό για τα παιδιά και σας βγάζει από την δύσκολη θέση να χρησιμοποιήσετε χημικά προϊόντα σαμπουάν ή λοσιόν που καταπολεμούν τις ψείρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο το λευκό, όσο και το μηλόξυδο.

Αν και στην ουσία δεν τις σκοτώνει, αυτό που κάνει το ξύδι είναι να εμποδίζει τις ψείρες και τις κόνιδες να κολλήσουν στα μαλλιά. Παράλληλα διευκολύνει την αφαίρεση τους με την ειδική χτένα. Πιο συγκεκριμένα, καταστρέφει το συγκολλητικό υλικό από χιτίνη που υπάρχει στο σώμα της ψείρας, εμποδίζοντας έτσι τα αβγά της να κολλήσουν στις τρίχες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share