Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χωρίς ίχνος κόπου: Το πιο ξεκούραστο κόλπο για να καθαρίσετε από τη μπάνιερα μούχλα και άλατα στη στιγμή

Θα χρειαστείτε μόνο 2 υλικά

5 Αυγούστου 2022 19:55
Χωρίς ίχνος κόπου: Το πιο ξεκούραστο κόλπο για να καθαρίσετε από τη μπάνιερα μούχλα και άλατα στη στιγμή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μπανιέρα είναι από τα δυσκολότερα σημεία του μπάνιου - αλλά και ολόκληρου του σπιτιού - για καθάρισμα. Ειδικά όταν πρόκειται για παλιά σπίτια, τότε είναι πολύ πιθανόν οι μπανιέρες να είναι φθαρμένες, γεμάτες άλατα και μούχλα. Παράλληλα, δείτε το θαυματουργό κόλπο για να απομακρύνετε τη μούχλα από το πλυντήριο.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά καθαριστικά που προορίζονται για το καθάρισμά της, λίγα είναι όμως αυτά που οδηγούν σε έναν ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: αφενός υπάρχουν δύσκολα σημεία και αφετέρου η μπανιέρα καταλαμβάνει μια αρκετά μεγάλη επιφάνεια, πράγμα που κάνει το καθάρισμα με το σφουγγάρι ένα ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα.

Ωστόσο, εμείς σας έχουμε ένα πολύ αποτελεσματικό tip που μπορεί να σας φανεί περίεργο αλλά το σίγουρο είναι ότι θα καθαρίσει τη μπανιέρα σας στην εντέλεια: χρησιμοποιήστε υγρό πιάτων. Το υγρό πιάτων έχει τη μοναδική ιδιότητα να απομακρύνει ακόμα και τις πιο δύσκολες βρωμιές, όπως για παράδειγμα το ξεραμένο σαπούνι που έχει κολλήσει στους αρμούς, και θα κάνει την μπανιέρα σας να γυαλίσει. Όμως υπάρχει ακόμα ένα πράγματα που πρέπει να συνδυάσετε με το υγρό πιάτων: αντί να χρησιμοποιήσετε το κλασσικό σφουγγάρι τρίψτε την με μια σκούπα.

Ο συνδυασμός σκούπα και υγρό πιάτων είναι ο πιο ξεκούραστος και αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσει η μπανιέρα, καθώς δεν χρειάζεται να σκύψετε για να την τρίψετε, όπως θα κάνατε με ένα σφουγγάρι. Δοκιμάστε το και θα την δείτε να λάμπει από καθαριότητα!

καθαρισμα-σπιτι-μπανιερα-5-8

Πως το έκανες γιαγιά; Τρομερό κολπάκι με μαγειρική σόδα για να λάμπει από καθαριότητα η μπανιέρα

Η μπανιέρα είναι από τα πιο δύσκολα σημεία του σπιτιού για καθάρισμα, καθώς πολύ συχνά μαζεύονται άλατα και κιτρινίλες τα οποία θέλουν τρόπο για να καθαρίσουν. Παράλληλα, ανακαλύψτε το απίθανο κόλπο για να καθαρίσετε τη λεκάνη στην τουαλέτα σας χωρίς χημικά.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε την μπανιέρα εύκολα με φυσικό τρόπο. Ας δούμε λοιπόν 3 διαφορετικούς τρόπους για τον καθαρισμό της μπανιέρας!

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε παλιούς επίμονoυς λεκέδες από την μπανιέρα σας. Ανακατέψτε δύο κουταλάκια της σούπας μαγειρική σόδα με ένα κουταλάκι της σούπας νερό και τρίψτε στους λεκέδες. Αφήστε αυτό το μείγμα στη λεκιασμένη περιοχή για περίπου μισή ώρα. Θα δείτε ότι το μείγμα αυτό έχει επίδραση στους λεκέδες. Τρίψτε λίγο τους λεκέδες και ξεπλύνετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σκληρότερο υλικό, όπως ελαφρόπετρα κατά το τρίψιμο των μπανιέρες από πορσελάνη, αλλά εάν χρησιμοποιείτε ένα πιο μαλακό υλικό όπως ένα σφουγγάρι κατά τον καθαρισμό της μπανιέρας από σμάλτο και ακρυλικά υλικά, μπορείτε να αποφύγετε γρατσουνιές.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share