Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να στρώνεις το κρεβάτι σου κάθε πρωί

Οι παλιές νοικοκυρές γνώριζαν τα πάντα

4 Αυγούστου 2022 17:27
Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να στρώνεις το κρεβάτι σου κάθε πρωί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το στρώσιμο του κρεβατιού μπορεί να περιμένει! Και αυτό γιατί δεν είναι σωστό να γίνεται τόσο πρωί! Σε γενικές γραμμές, το να στρώνουμε το κρεβάτι μας είναι μία καλή συνήθεια που δείχνει πόσο καθαρό θέλουμε να είναι το δωμάτιό μας και πόσο τακτοποιημένο θελουμε το κρεβάτι μας πριν πέσουμε πάλι για ύπνο.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Κοιμηθείτε ξέγνοιαστα: Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε σεντόνια στο κρεβάτι μας

Όμως ο λόγος που δεν πρέπει να το κάνουμε τόσο νωρίς το πρωί εξηγείται στη συνέχεια...

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να στρώνεις το κρεβάτι σου κάθε πρωί

Μετά από τόσες ώρες πάνω στα σεντόνια, η σκόνη και η υγρασία που έχει μαζευτεί είναι το καλύτερο περιβάλλον για να αναπτυχθούν ακάρεα, πολύ επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί συνιστούν πως δεν πρέπει να στρώνουμε το κρεβάτι μας το πρωί, αμέσως μετά το ξύπνημα.

Ένας ενήλικας χάνει περίπου 285 ml υγρών κάθε βράδυ, ουσίες που είναι εμποτισμένες στα σεντόνια και μπορούν να φτάσουν ακόμη και στο στρώμα. Επομένως, στρώνοντας το κρεβάτι πρωί πρωί, παγιδεύουμε την υγρασία που παράγεται από το σώμα μας κατά τη διάρκεια της νύχτας για να καταλήξουμε να συντηρούμε αυτή την κατάσταση για μεγάλο μέρος της ημέρας. Χωρίς αμφιβολία, ένα από τα καλύτερα περιβάλλοντα αναπαραγωγής ακάρεων σκόνης.

Για αυτό το λόγο οι παλιές νοικοκυρές έβγαζαν κάθε πρωί έξω τα σεντόνια και τις κουβέρτες για να αεριστούν και χτυπούσαν το στρώμα για να φύγει η σκόνη.

Μπορεί να μην ήξεραν την επιστημονική εξήγηση αλλά έκαναν πολύ σωστά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share