Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Αποτελεί κοινό μυστικό - Έτσι θα εξαφανίσετε οριστικά τα μυρμήγκια από τον πάγκο της κουζίνας!

Πείτε «αντίο» μια και καλή

4 Αυγούστου 2022 15:01
Αποτελεί κοινό μυστικό - Έτσι θα εξαφανίσετε οριστικά τα μυρμήγκια από τον πάγκο της κουζίνας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ήρθε η εποχή που τα μυρμήγκια θα ξεκινήσουν να βρίσκονται στο χώρο σου και κάτι τέτοιο εννοείται πως θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην καθημερινότητά σου.

Το πιο σύνηθες είναι τα μυρμήγκια να κατασκηνώνουν στο πάγκο της κουζίνας σου αλλά και σε άλλους χώρους του σπιτιού. Αν λοιπόν, θέλεις να τα απομακρύνεις χωρίς όμως να χρησιμοποιήσεις χημικά υπάρχουν διάφοροι φυσικοί τρόποι. Όλα τα υλικά υπάρχουν το σπίτι και αν είναι πολύ εύκολο να τα προμηθευτείς.

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις σε όλες τις διόδους, πόρτες και παράθυρα:

  • Ξύδι
  • Αλάτι
  • Λεμόνι
  • Κανέλα
  • Ταλκ

Το ξύδι, το λεμόνι, η κανέλα και το ταλκ θα απομακρύνουν τα μυρμήγκια εξαιτίας της απωθητικής μυρωδιάς ενώ το αλάτι θα δυσκολεύει τη μετακίνησή τους.

μυρμηγκια-κουζινα-4-8

Απίστευτο: Το συρματάκι της κουζίνας δεν είναι μόνο για τα πιάτα

Τα περισσότερα σπίτια, είτε σε αυτά ζει μια οικογένεια είτε κάποιος μόνος του, έχουν στην κουζίνα το γνωστό συρματάκι για τα πιάτα και πιο συγκεκριμένα για τις κατσαρόλες και τα άλλα σκεύη.

Εκτός όμως από την κλασική του χρήση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλους τρόπους. Δείτε μερικούς παρακάτω…

Καθαρίστε τις πόρτες σας

Χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα, απορρυπαντικό πιάτων, νερό και ένα συρματάκι μπορείτε να καθαρίσετε τους λεκέδες και τις βρωμιές από τις πόρτες σας. Ανακατέψτε 1 κ.γ. μαγειρική σόδα, λίγο απορρυπαντικό πιάτων και 4 φλ. ζεστό νερό. Με το μείγμα και ένα συρματάκι καθαρίστε τις πόρτες σας εύκολα και γρήγορα.

Καθαρίστε το μπάνιο από άλατα

Καθαρίστε τις βρύσες και τις μεταλλικές λεπτομέρειες του νιπτήρα και της μπανιέρας με ένα συρματάκι και νερό. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το συρματάκι σε ανοξείδωτες επιφάνειες γιατί μπορεί να τις καταστρέψετε.

Ακονίστε τα ψαλίδια και τα μαχαίρια σας

Αν δεν έχετε ακονιστήρι τότε απλά χρησιμοποιήστε ένα συρματάκι. Κόβοντας ξανά και ξανά το συρματάκι, τα ψαλίδια και τα μαχαίρια σας θα ακονιστούν εύκολα και γρήγορα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share