Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Σένια» πλακάκια στο μπάνιο με το αξεπέραστο κόλπο της μαμάς για να λάμψουν στη στιγμή!

Θα σας λύσει τα χέρια

3 Αυγούστου 2022 15:32
«Σένια» πλακάκια στο μπάνιο με το αξεπέραστο κόλπο της μαμάς για να λάμψουν στη στιγμή!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα πλακάκια στο μπάνιο λερώνονται πολύ εύκολα και πολλές φορές οι λεκέδες είναι δύσκολοι και το καθάρισμα πολύ απαιτητικό. Ωστόσο, μην ανησυχείτε... η λύση υπάρχει!

Με την ευκαιρία δείτε εδώ ποιο είναι το μυστικό για να μοσχοβολάει πάντα το μπάνιο σας.

Καθαρά πλακάκια

Θα χρειαστείτε:

¼ κούπας οξυζενέ
1 κ.γ υγρό σαπούνι
½ φλιτζάνι μαγειρική σόδας

Εφαρμογή:

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  • Για να καθαρίσετε τις μικρές βρομιές, εφαρμόστε το υγρό σε ένα βρεγμένο σφουγγάρι και σκουπίστε το πλακάκι. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το με νερό.
  • Σε περίπτωση που οι λεκέδες δεν φεύγουν, μπορείτε να εφαρμόσετε το υγρό πάνω στα πλακάκια και να το αφήσετε για 10 λεπτά. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο, οι λεκέδες διαλύονται και είναι πολύ πιο εύκολο να αφαιρεθούν. Επαναλάβετε τη διαδικασία για ακόμη μια φορά και ξεπλύνετε την επιφάνεια με νερό.
  • Για να παραμένει το μπάνιο σας για περισσότερο καιρό πιο καθαρό, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη μέθοδο: Ανακατέψτε νερό και ξύδι σε αναλογία ένα προς ένα και ψεκάστε το μείγμα πάνω αρθρώσεις των πλακιδίων, 2 φορές την εβδομάδα.

μπανιο-πλακακια-καθαρισμα-3-8

Ξεχάστε τη σκουριά από μπανιέρα και νιπτήρα: Τα τρία υλικά που υπόσχονται σίγουρη λύση στο πρόβλημα

Είναι λογικό ο χώρος του μπάνιου να μαζεύει σκουριά λόγω υγρασίας. Ωστόσο το θέαμα της σκουριάς δεν είναι ότι πιο ευχάριστο και τα καθαριστικά στο εμπόριο εμπεριέχουν πολλά επικίνδυνα χημικά για την υγεία.

Μην αγχώνεστε, καθώς σας έχουμε την απόλυτη λύση για να απαλλαγείτε από τη σκουριά που υπάρχει στη μπανιέρα ή το νιπτήρα σας.

Πως να αφαιρέσετε τη σκουριά με αυτά τα έξυπνα κόλπα

Λεμόνι και αλάτι

Χρησιμοποιήστε είτε εμφιαλωμένο είτε φρέσκο ​​χυμό λεμονιού. Προσθέστε αρκετό αλάτι για να σχηματίσετε μια υγρή πάστα και εφαρμόστε την στην σκουριασμένη περιοχή. Ενώ αυτή η λύση είναι ιδανική για επίπεδες επιφάνειες, μπορεί επίσης να είναι επιτυχής στη λεκάνη της τουαλέτας, αν και η εφαρμογή μπορεί να είναι δύσκολη. Μόλις το τοποθετήσετε, αφήστε το μείγμα να καθίσει για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα πριν το τρίψετε με οδοντόβουρτσα ή πανί μικροϊνών και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Μαγειρική σόδα

Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και απλώστε την στην σκουριασμένη περιοχή. Αφήστε το μείγμα να καθίσει όλη τη νύχτα και τρίψτε με οδοντόβουρτσα ή πανί μικροϊνών και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Πατάτα και υγρό πιάτων

Κόψτε μια πατάτα στη μέση και βάλτε την μέσα στο υγρό για τα πιάτα. Εφαρμόστε το μείγμα (πατάτα-υγρό πιάτων) πάνω στη σκουριά μέχρι να φύγει εντελώς.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share