Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αντικουνουπικό φυτό; Κι όμως, υπάρχει: Αυτό είναι το πασίγνωστο λουλούδι που απωθεί τους ανεπιθύμητους επισκέπτες!

Θαυματουργό για το καλοκαίρι!

3 Αυγούστου 2022 12:49
Αντικουνουπικό φυτό; Κι όμως, υπάρχει: Αυτό είναι το πασίγνωστο λουλούδι που απωθεί τους ανεπιθύμητους επισκέπτες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα καλοκαίρια σημαίνουν μπαλκόνι, φίλοι και ατελείωτες συζητήσεις. Σημαίνει και θάλασσα αλλά οι περισσότεροι ακόμα δεν έχουν πάρει άδεια. Και με τα κουνούπια που κάνουν «επίθεση» τι γίνεται; Υπάρχει φυσικός τρόπος να τα απωθήσεις και να γλιτώσεις την κοκκινίλα και το ξύσιμο, με ένα συγκεκριμένο φυτό.

Δείτε επίσης: Οικονομική "βόμβα": Κι όμως αυτό το φυτό θα φέρει ευημερία στα οικονομικά σας

Ο σγουρός βασιλικός πάει τέλεια στην κόκκινη σάλτσα που συνοδεύει τα μακαρόνια σου και δίνει μία τσαχπινιά στα μπιφτέκια. Μία μικρή γλάστρα στο μπαλκόνι είναι απαραίτητη όχι μόνο για λόγους μαγειρικής. Το περίφημο φυτό που παραδοσιακά υπάρχει σε πολλά ελληνικά σπίτια, απωθεί τα κουνούπια.

Μπορείς να αγοράσεις πλατύφυλλο βασιλικό ή αυτόν με τα μικρά φύλλα και να φτιάξεις ωραίες συνθέσεις που θα τα κρατήσουν μακριά σου. Επίσης αν τρίψεις τα φύλλα βασιλικού σε σημεία που σε έχουν δαγκώσει κουνούπια, μειώνεται η φαγούρα και μυρίζεις φανταστικά δροσερά.

Αυτά είναι τα φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι

"Ο γιατρός των λουλουδιών", Μάκης Τσόκας, αποκαλύπτει στην εκπομπή "Μέρα Μεσημέρι με τη Μάριον" ποια είναι τα φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει ο Μάκης τα τοπ τρία φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι, που είναι φυσικοί ιονιστές είναι η Ζάμια, η Σανσιβέρια και το Σπαθίφυλλο τα οποία είναι πολύ ανθεκτικά και είναι κατάλληλα για αρχάριους.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε το απρόσμενο κόλπο που θα αναζωογονήσει τα λουλούδια του σπιτιού σας

Δεν το αντέχουν με τίποτα: Η μυρωδιά που τρελαίνει τα κουνούπια και τα διώχνει μακριά

Κάθεσαι στο σπίτι σου, στο μπαλκόνι σου ή έξω για ένα ποτό και τότε ένα εκνευριστικό κουνούπι έρχεται σε τσιμπάει και πιάνει φαγούρα. Μετά έχεις συνεχώς την αίσθηση ότι κάτι σε τσιμπάει.

Πρέπει να λάβεις δραστικά μέτρα. Παρακάτω σου έχουμε μία φυσική λύση για να διώξεις τα κουνούπια.

Αιθέριο έλαιο γλυκάνισου, γαρύφαλλου, βασιλικού

Αιθέρια έλαια όπως το γαρίφαλο, ο βασιλικός, ο γλυκάνισος και ο ευκάλυπτος μπορούν να σας βοηθήσουν να απωθήσετε τα κουνούπια, αν το απλώσετε στο εκτεθειμένο δέρμα (5-10 σταγόνες ανά φλιτζάνι νερό) ή ρίξετε μερικές σταγόνες σε κάτι ζεστό: στο τζάκι, σε κερί, σε φαναράκι ή σε ένα θερμαινόμενο τηγάνι. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μερικές σταγόνες σε ένα βαμβάκι και να το βάλετε στο περβάζι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share