Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θέλετε αφράτες και μαλακές πετσέτες μπάνιου; 4+1 συμβουλές για νοικοκυρές

Γιατί οι πετσέτες σκληραίνουν;

1 Αυγούστου 2022 14:58
Θέλετε αφράτες και μαλακές πετσέτες μπάνιου; 4+1 συμβουλές για νοικοκυρές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι πετσέτες μπάνιου έχουμε την αίσθηση ότι είναι πάντα καθαρές, όμως χρειάζεται να είναι απαλές και βελούδινες για να τις ευχαριστηθούμε περισσότερο. Ο χρόνος και η συχνή χρήση τις κάνουν να χάνουν την απαλή υφή τους και να σκληραίνουν. Σε όλους όμως, αρέσει να χρησιμοποιούν αφράτες και με ωραίες μυρωδιές πετσέτες. Πώς λοιπόν, θα μπορέσετε να τις διατηρήσετε μαλακές και σαν βελούδινες;

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Πετσέτες: 3+1 λάθη που κάνουμε και τις καταστρέφουμε

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν κάποιο μαλακτικό παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούμε στα ρούχα μας. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αυτό που πρέπει να κάνετε για να έχετε μαλακές πετσέτες.

Γιατί οι πετσέτες σκληραίνουν;

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι πετσέτες μας σκληραίνουν, αλλά δεν έχουμε ιδέα γιατί. Γιατί λοιπόν οι πετσέτες μας σφίγγουν; Επειδή υπάρχουν μέταλλα στο νερό που κάνουν τις ίνες τραχείες. Αυτό σημαίνει ότι οι πετσέτες έχουν διάρκεια ζωής περίπου δύο έως τρία χρόνια πριν φθαρούν. Ωστόσο, μπορείτε να παρατείνετε τη ζωή τους ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές.

1. Ποιότητα

Για ορισμένα αντικείμενα στο σπίτι σας, δεν έχει σημασία αν αγοράζετε το ακριβό ή το φθηνό. Η ποιότητα είναι σχεδόν η ίδια. Αυτό δεν ισχύει για τις πετσέτες. Πρέπει να επιλέγετε πολύ καλής ποιότητας πετσέτες. Είναι σημαντικό να είναι εξ ολοκλήρου από βαμβάκι και να είναι ωραία και παχιά.

2. Μαλακτικό

Θέλετε αφράτες και μαλακές πετσέτες μπάνιου; 4+1 συμβουλές για νοικοκυρές

Μπορεί να χρησιμοποιείτε μαλακτικό ρούχων στο πλυντήριο για να κάνετε τις πετσέτες σας να βγαίνουν ωραίες και απαλές. Αυτό είναι ακριβώς αυτό που δεν πρέπει να κάνετε γιατί έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Το μαλακτικό καταστρέφει τις ίνες και δημιουργεί ένα στρώμα που θα εμποδίσει την πετσέτα να απορροφήσει εύκολα το νερό. Σημαίνει επίσης ότι οι πετσέτες σας θα σκληρύνουν πιο γρήγορα καθώς οι ίνες θα είναι κατεστραμμένες.

3. Σίδερο

Το σιδέρωμα μπορεί να κάνει τις πετσέτες σας πιο μαλακές στην αρχή, αλλά πραγματικά καταστρέφετε τις ίνες μακροπρόθεσμα.

4. Χρησιμοποιείστε μείγμα λεμονιού, μηλόξυδου και νερού

Πριν πλύνετε τις πετσέτες σας, βυθίστε τες σε ένα μείγμα χυμού λεμονιού, μηλόξυδου και νερού. Στη συνέχεια, πλύνε τα όπως συνήθως και θα βγουν εντελώς μαλακές. Η ξινή μυρωδιά του ξυδιού και του χυμού λεμονιού θα εξαφανιστεί κατά το πλύσιμο.

5. Στεγνωτήριο

Το στέγνωμα πετσετών στο στεγνωτήριο τις κάνει ωραίες και απαλές, αλλά μειώνει την απορροφητικότητα τους. Με αυτόν τον τρόπο σκληραίνουν πιο γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να αγοράσετε καινούργια νωρίτερα. Είναι καλύτερο να τις στεγνώσετε στην απλώστρα. Η ταλαντευόμενη κίνηση στον άνεμο τις κάνει να παραμένουν απαλές. Αν θέλετε πραγματικά να τα στεγνώσετε στο στεγνωτήριο, βάλτε τες στο πιο κρύο πρόγραμμα που έχετε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share