Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Tips για μαμάδες: Το μυστικό για καθαρό φούρνο σε χρόνο dt

Δώστε βάση!

1 Αυγούστου 2022 13:51
Tips για μαμάδες: Το μυστικό για καθαρό φούρνο σε χρόνο dt
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα φαγητά φούρνου είναι από τα αγαπημένα μας. Χρειάζονται λίγη παραπάνω ώρα για να ψηθούν, είναι όμως πιο υγιεινά και πεντανόστιμα. Το καθάρισμα του φούρνου από την άλλη, είναι μία άλλη υπόθεση.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τζάμι φούρνου σαν καθρέφτης: Το μυστικό με 2 σπιτικά υλικά για να γίνει σαν καινούργιο στο πι και φι

Τα καμένα λίπη και οι βρωμιές συσσωρεύονται χρήση με τη χρήση για αυτό και είναι σημαντικό ο φούρνος να καθαρίζεραι συστηματικά και σχολαστικά. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει τρόπος να κάνετε τον φούρνο λαμπίκο εύκολα και γρήγορα και μάλιστα το μυστικό βρίσκεται σε υλικά που ήδη έχετε στην κουζίνα σας.

Το μυστικό για καθαρό φούρνο σε χρόνο dt

Tips για μαμάδες: Το μυστικό για καθαρό φούρνο σε χρόνο dt

Το tip βρήκαμε στο goodhousekeeping.com και πρέπει να εφαρμοστεί όσο ακόμα ο φούρνος είναι ακόμα ζεστός, αμέσως μετά τη χρήση. Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν; Μόλις βγάλετε το φαγητό από τον φούρνο και πριν τον κλείσετε, βάλτε στο εσωτερικό του ένα πυρίμαχο δοχείο με νερό. Αφήστε το για 20 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε το και κλείστε τον φούρνο. Το νερό και θερμότητα θα μαλακώσουμε τα καμμένα λίπη λοιπές ακαθαρσίες. Μόλις βγάλετε το δοχείο με το νερό, αφήστε τον φούρνο να κρυώσει και σκουπίστε καλά όλη την εσωτερική επιφάνεια με μία χαρτοπετσέτα.

Για τους πιο επίμονους λεκέδες, δοκιμάστε κάτι πιο δραστικό. Σε ένα μπολ ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με μία κουταλιά του γλυκού νερό και δημιουργήστε μία πάστα. Προσθέστε στην πάστα μερικές σταγόνες αιθέρια έλαια για υπέροχη μυρωδιά και βάλτε την πάστα στα επίμαχα σημεία. Αφήστε την να δράση για ένα βράδυ και στη συνέχει καθαρίστε την με ένα μείγμα νερού και ξυδιού. Για το τρίψιμο του φούρνου χρησιμοποιήστε και πάλι χαρτοπετσέτα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share